Lunchconcert: Intercontinental Ensemble

1 december 2015, 12:30-13:00 uur

Intercontinental Ensemble
Ernst Spyckerelle, viool
Iteke Wijbenga, altviool
Bea Andrés, cello

Luigi Boccherini  (1743-1805)

 

Strijktrio in F groot
l. Allegretto moderato assai
II. Allegro non tanto

Claude Debussy (1862-1918)

 

Vier préludes, bewerkt voor strijktrio
1. La fille aux cheveux de lin
2. Des pas sur la neige
3. Sérénade interrompue
4. La cathédrale engloutie

Dit concert werd mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

20151201 1Ernst Spyckerelle (1991) begon met vioolspelen op zesjarige leeftijd na het horen van een concert waar viool werd gespeeld.

Zijn eerste vioollessen waren met Claude Jacoby en Sophie Vermeersch in Luxemburg. Op 14-jarige leeftijd ging hij terug naar zijn geboorteland België om te studeren met Nico Baltussen aan het Lemmensinstituut en bij Philippe Koch, concertmeester van het Orchestre Philharmonique du Luxembourg. Momenteel studeert hij aan het conservatorium van Amsterdam.

Prijswinnaar van het "Concours des Jeunes Solistes Luxemburg" in 2003 en een gouden medaille in hetzelfde concours in 2012. Hij heeft ook gestudeerd met de violisten Midori, Liviu Prunaru, Tedi Papavrami en Albrecht Breuninger.

In oktober 2014 trad hij op als solist met het Amikejo Jeugdorkest Mendelssohns Vioolconcert in Aken, Duitsland.

20151201 2Iteke Wijbenga (1989) won de Jong Talent Klas van het conservatorium van haar geboortestad Groningen op viool op 12-jarige leeftijd, waar ze studeerde bij de bekende pedagoog Ilona Sie Dhian Ho. Ze won prijzen op (inter-)nationale wedstrijden, speelde solo met orkest (o.a. Bach dubbelconcerto, cd-opname 2005) en maakte tournees met jeugdorkesten door Europa.
In het laatste jaar van haar vioolstudie ontdekte ze haar liefde voor de altviool. Een jaar later behaalde zij haar Bachelor op altviool met zeer hoge cijfers (9,5 en 10). Momenteel studeert ze bij Sven Arne Tepl voor haar Master's Degree aan het Conservatorium van Amsterdam.

Iteke kreeg masterclasses van Nobuko Imai, Tabea Zimmerman, Tatjana Masurenko, Thomas Riebl, Ervin Schiffer, David Takeno, Hartmut Rohde, Anner Bijlsma en vele anderen. Zij volgde diverse cursussen en festivals, zoals Aurora Chamber Music (SWE), de Internationale Masterclasses Apeldoorn (NL), Internationaler Meisterkurs Viola Leipzig (DE), Bad Leonfelden (AUS).

Ook is ze regelmatig gevraagd te vervangen in diverse orkesten in Nederland en Duitsland. Volgend seizoen zal ze deelnemen aan de Academie van Nederland Symphony / Chamber Orchestra.

20151201 3Bea Andrés (1991) werd geboren in Barcelona. Ze is opgegroeid in een familie van musici en begon cello te spelen op 4-jarige leeftijd. Enkele jaren later studeerde ze af aan de Conservatori Municipal de Musica de Barcelona en ze won de Soloist Concurrentie en het Chamber Music Competition. In 2011 verhuisde ze naar Amsterdam om haar Bachelor te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam bij Monique Bartels. Ze kreeg les van Dmitri Ferschtman, Anner Bijlsma, Jelena OCIC en Gideon den Herder. Tijdens haar muzikale carrière nam ze deel aan masterclasses bij Lluis Claret, Raphael Pidoux en Israël Martínez.

Momenteel studeert ze voor haar Master's degree bij Jeroen den Herder bij Codarts (Rotterdam).

Ze was lid van het Aurora Chamber Music Festival (2015) in Zweden.

Ze is lid van de Jupiter Orquestra Nacional de Catalunya geweest (JONC), Nederland Jeugd Orkest (NJO), en recentelijk van het Schleswig-Holstein Musik Festival.

Ze was een regelmatige deelnemer aan het Forum de Violoncellos de España, en in Amsterdam nam ze deel aan het Holland Festival (2012) en de Amsterdamse Cello Biënnale (2012 en 2014).