ThomasBoek: Wormen en engelen

8 maart 2018, 20:00-22:00 uur

Deze keer bespreken we het boek 'Wormen en engelen' van Maarten van der Graaff. Bram Kortewegs gereformeerde jeugd op Goeree-Overflakkee lijkt ver weg in het Utrecht waar hij studeert. Maar dan laat zijn vader zich dopen en wordt zijn vriend Paul dominee op het eiland. Wat vinden zij in het geloof?
En waarom houdt Wilfried hem zo bezig, een oudere man die in een katholieke woongemeenschap leeft?
Bram besluit op zoek te gaan naar antwoorden.
Niet om af te rekenen met het geloof, maar juist om er dichterbij te komen.

'In de stem van de romancier Maarten van der Graaff komt de stem van een nieuwe generatie schrijvers aan de orde. Zij hebben Jan Wolkers en Maarten 't Hart tot 'vaders' maar geen enkele behoefte om zich fel af te zetten tegen hun kerkelijk milieu. Eerder is er sprake van een soort heimwee naar de veiligheid, zekerheid en de geborgenheid van een vertrouwde gemeenschap. Maar hoe vind je die als de route terug is afgesloten door de ontwikkeling van het eigen verstand en de eeuwige reserve om je ergens blijvend aan te verbinden. In 'Wormen en engelen' wordt de ingewikkelde wereld van de 'millennial' uitgebreid verkend'.

Als gebruikelijk, leidt ds. Evert Jan de Wijer de thematiek in, waarna er ruim gelegenheid is tot onderling gesprek. Het boek hoeft beslist niet vooraf gelezen te zijn. Van harte welkom!

Een kaartje kost € 5,00 (inclusief koffie en thee, excl. drank(jes)).

20180308