Vatulya & Nemtsova

17 april 2018, 12:30-13:00 uur

Vatulya & Nemtsova
Vitaly Vatulya, saxofoon
Maria Nemtsova, piano

Jean Denis Michat
(1971)

 

“Back to Bach”
voor saxofoon en piano

Jean Denis Michat
(1971)

 

“Shams”
concert voor altsaxofoon en 11 instrumenten,
arrangement voor saxofoon en piano

Dit concert is mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

Vitaly Vatulya (saxofoon) en Maria Nemtsov (piano) worden erkend als een van de meest interessante duo's in de hedendaagse kamermuziek.
De bijzondere combinatie van saxofoon en piano is ontstaan in 2006, toen het duo hun eerste prijs won van het prestigeuze festival in Moskou.

Later hebben zij opgericht het beroemde "Music for Peace" project, dat is een internationale muziek project en de missie is jonge musici te ondersteunen die leven in conflict gebieden. Music for Peace brengt individuen van alle achtergronden en sociale statussen tezamen in een oontspannen en natuurlijke omgeving.

Maria heeft vele internationale piano competities gewonnen en heeft gespeeld in Carnegie Hall (New York), Wigmor Hall( Londen), National Centre of Performing Arts in Beijing, Shanghai Oriental Arts Centre en andere plaatsen.

Vitaly is winnaar van meer dan 15 prestigeuze Internationale Competities en heeft gespeeld in de Moscow International House of Music and de Great Conservatoire Hall, Philharmonic Concert Hall in Vilnis, Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam, Bruchner House in Linz en op andere plaatsen.

Duo heeft 2 cd's gemaakt met muziek van Debussy, Hindminth, Franck en anderen.

In 2017 hebben Maria en Vitaly "Formers Fest (Festival van de Actuele Classics) in Rusland geinitieerd en georganiseerd.

Duo heeft een gevarieerd repertoire van klassieke en hedendaagse meesterwerken in de kamermuziek, dat is altijd nieuw en opwindend voor het publiek.

20180417