Perez & Garzás

12 juni 2018, 12:30-13:00 uur

Perez & Garzás
Serena Perez, mezzo sopraan
Raquel Garzás, piano

- Italian opera -

 

 

G.F. Haendel
(1685-1759)

 

La bocca vaga
(uit Opera Alcina)

C. W. Gluck
(1714-1787)

 

Che farò senza Euridice
(uit Opera Orfeo)


W.A. Mozart
(1756-1791)

 

Voi que sapete
(uit Opera Le Nozze di Figaro)

- Spanish song –

 

 

C. Guastavino
(1842-1908)

 

La Rosa y el sauce

F. Obradors
(1897-1945)

 

Del cabello más sutil
(uit Canciones clásicas españolas)

X. Montsalvatge
(1912-2002)

 

Cinco canciones negras

Dit concert is mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

20180612 serenaDe Spaanse mezzosopraan Serena Perez (1991) volgde haar eerste muzikale studies in het Conservatorium te Gijon (Spanje), waar ze haar muzikaliteit ontwikkelde met zanglessen van Maria Antonia Entrialgo, en vioollessen als bijvak. Gedurende deze periode ontving zij lessen zangtechniek van Lola Arenas en Carmen Palacios uitgevoerd. Zij behaalde tegelijkertijd haar diploma verpleegkunde aan de Universiteit van Oviedo.

Zij sloot in 2017 haar bachelorstudie af met een 10 en cum laude bij Sasja Hunnego en correpetitor Jan Paul Grijpink aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier volgde zij masterclasses o.a van Margreet Honig, Ira Shiff, Johannette Zomer, Floris Visser, Paul Triepels, Alexander Oliver en Jeff Cohen. Ze vervolgt haar studieaan de Dutch National Opera Academy te Amsterdam en Den Haag.

Sinds 2005 heeft ze gezongen in het koor van Opera de Oviedo, Oviedo Kapel polyfonie, Schola Cantorum van de kathedraal koor van Oviedo. In 2016 heeft ze een stage gedaan bij het Groot Omroepkoor en het Nederlands Kamerkoor.

Zij heeft verschillende soloconcerten in Spanje, Portugal, Nederland en Frankrijk werken uitgevoerd zoals het Stabat Mater van Pergolesien het Weihnachtsoratorium van Saint Saens. Ook op het gebied van opera en zarzuela heeft ze al diverse rollen gezongen, bijvoorbeeld Madame Haltiere in Cendrillon van Massenet, La Speranza in Orfeo van Monteverdi, La Badessa in Suor Angelica,2nd Witch in Dido en Aeneas van Purcell, Acis in de barokke zarzuela Acis en Galatea van A. Literes.

20180612 raquelRaquel Garzás werd in 1992 geboren in Daimiel, Spanje. Op zevenjarige leeftijd begon ze met pianospelen.

Tegenwoordig studeert ze tweede jaar voorbereidende master piano bij David Kuyken op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

De afgelopen trad ze regelmatig op als solist met verschillende orkesten als het Symfonie Orkest van Aragón. Ook speelde ze in de NJO Summer Academy o.l.v. Etienne Siebens. Daarbij werkte ze met componist Steve Reich, de toenmalige 'composer in residence', aan een aantal van zijn stukken op een aan hem gewijd concert.
Bovendien heeft Raquel verscheidene premières uitgevoerd van stukken van jonge componisten van het conservatorium. Vorig jaar droeg één daarvan een stuk aan haar op.