Freivogel & Conroy

26 juni 2018, 12:30-13:00 uur

Freivogel & Conroy
Cynthia Freivogel, viool
Brendan Conroy, cello

 

Zoltán Kodály
(1882-1967)

 

Duo op 7
Allegro serioso, non troppo
Adagio
Andante
Maestoso e largamente, ma non troppo lento
Presto
Meno mosso
Presto

 

Dit concert werd mogelijk gemaakt door Vrienden van Thomas Open

Cynthia Freivogel

20180626 vVan oorsprong kom ik uit de V.S., tegenwoordig Amsterdamse, ik speel wereldwijd concerten, vooral als barokviolist. Ik heb met veel barokensembles in Nederland gespeeld, zoals De Nederlandse Bach Vereniging en het Amsterdam Baroque Orchestra. Vaak ben ik concertmeester of solist, zoals onlangs met het Philharmonia Baroque Orchestra (Californië, V.S.), Concerto Köln, (Duitsland), en het ARTEK Orchestra (New York,V.S.) Mijn uitvoeringen van de Eerste Fantasia van Telemann en Winter van Vivaldi’s “Vier Jaargetijden” zijn heel populair op het YouTubekanaal “Voices of Music”.
Ik hou van de samenwerking met andere kunstenaars zoals dansers, schilders en componisten. Mijn lopende projecten zijn momenteel met Wonderbound (moderne dans) Denver, Colorado, en de Zonzo Compagnie waar ik een nieuwe productie over Bach ontwikkel voor kinderen.
Ik ben Suzuki viool docent bij de cultuurcentrum in Heemskerk.

20180626 mBrendan Conroy

Ik ben geboren in Australië, waar ik twintig jaar werkte als uitvoerend musicus en docent en speelde bij het Diemen Quartet, en met het Tasmanian Symphony Orchestra en het Sydney Symphony. Ik speelde in Argentinië, de VS, Canada, China, Japan, Singapore, Macau en in vele concertzalen in Europa en Australië.
Sinds mijn verhuizing naar Nederland in 2013 speelde ik al in verschillende kamermuziek ensembles. Recente projecten zijn een opname van werken voor cello en harp, en concerten voor hedendaagse kamermuziek in Amsterdam.
Al ruim twintig jaar geef ik les, op alle niveaus en aan alle leeftijden. Van absolute beginners tot conservatoriumniveau, en van 3 tot 83 jaar. Ik ben gecertificeerd docent van de Suzuki-methode, een wereldberoemde Japanse methode voor het onderwijzen van kinderen vanaf drie jaar. Ik heb jeugdorkesten gedirigeerd en ik kan mijn leerlingen ook op de piano begeleiden.