Pianoduo Beth & Flo

11 september 2018, 12:30-13:00 uur

Pianoduo Beth & Flo
Elsbet Remeijn
Claudette Verhulst

G. Gershwin
(1898-1937)

 

Prelude nr. 1
Allegro ben ritmato e deciso

S. Rachmaninov
(1873-1943)

 

6 Morceaux op. 11: Valse

L. Bernstein
(1918-1990)

 

West Side Story: America

S. Rachmaninov
(1873-1943)

 

6 Morceaux op. 11: Romance

H. Eisler
(1898-1962)

 

Das lied von der Moldau

B. Smetana
(1824-1884)

 

De Moldau
Eerste bron van de Moldau
Tweede bron van de Moldau
De jacht in het bos
Bruiloft in het dorp
Dans van waternimfen in het maanlicht
De stroomversnelling van Sint Johannes
De brede stroom van de Moldau

 

Dit concert werd mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

20180911

Beth & Flo – klassiek pianistes met een ‘vleugeltje’ theater!

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst studeerden klassiek piano. Ze leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Elsbet en Claudette behaalden daar in 2014 hun Masterdiploma, respectievelijk bij Ellen Corver en David Kuijken.
Elsbet en Claudette namen met succes deel aan verschillende concoursen, zoals het concours van de SJMN en het Prinses Christina Concours. Masterclasses voor solo-repertoire volgden ze bij onder anderen Igor Roma, Ronald Brautigam, Paul Badura-Skoda en Ilona Timchenko.

Bijzonder pianoduo
Omdat beide pianistes ook grote affiniteit hebben met theater, besloten zij dit te integreren in de concerten die zij geven. Zo ontstond in 2013 het duo Beth & Flo; een pianoduo dat klassieke recitals geeft en deze opluistert met gesproken en gezongen woord. De muziek in een verhaal of context plaatsen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten van Beth & Flo.

Claudette en Elsbet hebben als duo al op verschillende podia mogen optreden. Zo speelden zij in o.a. Het Concertgebouw Amsterdam, TivoliVredenburg Utrecht, Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven, de Oosterpoort te Groningen en in diverse andere zalen en theaters in Nederland. Ook gaven Beth & Flo in 2017 concerten in New York en op Sicilië. Op Sicilië werden zij bij hun deelname aan IBLA Grand Prize – een internationaal concours – met een 8,7 onderscheiden als ‘Most Distinguished Musicians’ en bovendien ontvingen zij een eervolle vermelding voor hun uitvoering van een werk van de Nederlandse componist Ruben Naeff.

Beth & Flo traden op bij festivals, zoals o.a. het Grachtenfestival Amsterdam, het Haags UitFestival en het Peter de Grote Festival in Groningen. Een bijzondere gelegenheid was het EYE Filmbal 2016, waar het duo live muziek op twee vleugels speelde bij een stille film.

In seizoen 2016-2017 is pianoduo Beth & Flo uitgenodigd te spelen in meer dan 30 huiskamers in Nederland en België voor 'Kunst in de Kamer'. Deze ‘huiskamertour’ zet zich voort in seizoen 2017-2018 en 2018-2019.

Enkele van hun optredens werden uitgezonden op tv en radio, waaronder op Radio 4, RTL7, de Concertzender en Radio West. In oktober 2016 brachten Elsbet en Claudette hun eerste opnames uit onder de naam 'Een Vleugeltje Klassiek'. De enige echte Beth & Flo-USB-stick in de vorm van een vleugel! Nieuwe opnames komen uit in het najaar van 2018.

Concertvoorstellingen
In 2013 en 2014 werden Elsbet en Claudette geselecteerd om deel te nemen aan het Café Theater Festival in Utrecht. Hiervoor maakten zij in samenwerking met regisseur Elisabeth Boor twee concertvoorstellingen; ten eerste in 2013 de voorstelling 'Where did you get that hat?', gebaseerd op de Music Hall – het varietétheater in het 19e-eeuwse Engeland – in combinatie met klassiek pianorepertoire uit de 19e eeuw. Ten tweede in 2014 de voorstelling 'Oui, oui, zo ies èt levèn', een vrolijk verhaal over de liefde, met muziek van Franse componisten en een enkele chanson.

In augustus 2015 speelden Elsbet en Claudette op het Grachtenfestival Amsterdam een gloednieuw geënsceneerd concert met de titel 'Slaande Ovatie', geregisseerd door Jorinde Keesmaat. Een rauw concert waarin pianomuziek en de vechtsport boksen hand in hand gaan, en tegelijk een experiment in hoezeer volledige lichamelijke uitputting effect heeft op het pianospel.
In de zomer van 2016 ging het programma 'Sitting in the garden' in première, geregisseerd door Elisabeth Boor. Een vrolijke, eerlijke voorstelling waarin het duo hun pijlen richt op het kwaad en een tegenoffensief begint met muziek als wapen. Voor seizoen 2018-2019 staat een gloednieuwe concertvoorstelling op het programma – houd de website in de gaten voor meer informatie! www.bethflo.com