Seán Morgan-Rooney

20 november 2018, 12:30-13:00 uur

Seán Morgan-Rooney
Seán Morgan-Rooney, piano

Robert Schumann
(1810-1856)

 

Fantasy in C opus 17
- Durchaus fantastisch und
leidenschaftlich vorzutragen; Im
Legenden-Ton

W.A. Mozart
(1756-1791)

 

Rondo in A mineur K. 511

Dmitri Shostakovich
(1906-1975)

 

Prelude en Fuga no. 2 in A mineur

Sergei Prokofiev
(1891-1953)

 

Sonata no. 6 in A majeur
- I. Allegro Moderato

 

Dit concert werd mogelijk gemaakt door Vrienden van Thomas Open

20181120Seán Morgan-Rooney behoort tot de grootste jonge pianotalenten van Ierland. Seán is een veelzijdige pianist en treedt op als solist en kamer-musicus in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Hij soleerde onder meer bij het National Symphony Orchestra of Ireland, het Camerata Ireland Orchestra, het Ulster Orchestra, het Torún Symphony Orchestra in Polen en het Hornton Chamber Orchestra in Londen. Sean heeft zijn bachelorstudie gedaan aan de Royal Academy of Music in Londen bij professor Christopher Elton. Daarvoor studeerde hij bij John O'Conor aan de Royal Irish Academy of Music in Dublin.

Seán is winnaar van talloze prijzen, waaronder de Charles J. Brennan-prijs op de Dublin International Piano Competition 2015, de Else Cross-prijs voor hedendaagse muziek uitgereikt door de Royal Academy of Music en meest recentelijk een BBC Young Musicians Platform Award. Eerder werd hij uitgeroepen tot Young Musician of the Year in Noord-Ierland en was hij finalist van het BBC Young Musician of the Year concours.

Eerder dit jaar bracht Seán zijn debuutalbum "Musica Ricercata” uit, een programma met solowerken van Ligeti, Bach en Bartók.

Seán studeert momenteel als masterstudent bij David Kuyken, aan het Conservatorium van Amsterdam.