Het Jules Verne trio

18 december 2018, 12:30-13:00 uur

Het Jules Verne trio
Jan van der Plas, cello
Sara Mazzarotte, viool
Stephan Harsono, piano

M. Embut
(1934–1973)

 

Indonesische liederencyclus
I. Kekasih
II. Jauh Kekasihku
III. Setitik Embun
IV. Sandiwara
V. Cempaka Kuning
VI. Srikandi

F. Mendelssohn
(1809-1847)

 

Trio in d op. 49
I. Molto allegro agitato
II. Andante con moto tranquillo
III. Scherzo, leggiero e vivace

Dit concert werd mogelijk gemaakt door Vrienden van Thomas Open

Jules Verne Trio

20181218

Jan van der Plas (1997) volgde sinds 2014 lessen aan de Sweelinck Academie voor Jong Talent van het Conservatorium van Amsterdam bij Monique Bartels.
In 2013 deed Jan mee aan het Prinses Christina Concours waarbij hij de Aanmoedigingsprijs behaalde. Daarnaast nam hij deel aan het Herman Krebbers Concours in Kampen waarbij hij zich met zowel de eerste prijs als de publieksprijs wist te onderscheiden. Jan heeft masterclasses gevolgd bij Paul Uyterlinde, Stjepan Hauser, Pieter Wispelwey, Dmitri Ferschman, Troels Svane, Josef Luitz, Patrick Demenga en Florian Egner. Momenteel studeert Jan aan het Conservatorium van Amsterdam bij Gideon den Herder. Verder is hij aanvoerder van het Ricciotti Ensemble en hij is actief met het Mimosa Strijkkwartet en het Jules Verne Trio.
Jan bespeelt een cello, die gebouwd is door Annelies Steinhauer in 2000, deze is beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Sara Mazzarotto (1997) is geboren in Venetië. Ze begon op zevenjarige leeftijd haar vioolstudie. Zij behaalde haar eerste diploma in Italië op achttienjarige leeftijd met de hoogste onderscheiding. Na verdere studie bij docenten zoals Sonig Tchakerian, Giovanni Angeleri, Pavel Vernikov, vervolgde zij haar studie in Amsterdam bij Ilya Grubert en Maria Milstein. Sara heeft als solist, kamer- en orkestmusicus door heel Italië gespeeld en in enkele andere landen (Zwitserland en Bulgarije). Haar talent werd al bij diverse internationale concoursen erkend: 1e prijs Premio Contea 2015, 2e prijs Emil Kamilarov 2015, 1e prijs Vittorio Veneto 2016, finalist in Grumiaux International Violin Competition 2017.
Zij bespeelt een Corrado Cavalieri viool (Parma 2013).

Stephanus Maximillian Harsono (1996) werd geboren in Semarang, Indonesië. Op zes jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen van zijn van zijn moeder. Na een paar jaar stopte hij met deze lessen en studeerde zelf door pianopartituren te bestuderen en op internet lessen te volgen. Door zijn talent werd Stephan voor concerttournees naar Europa, Azië en Australië gestuurd. Na het behalen van zijn middelbare schooldiploma in 2013, hij was toen 16 jaar, begon hij weer met pianolessen aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2014 won hij zowel de regionale als de nationale finale van het Prinses Christina Concours.
Sinds april 2017 werkt Stephan samen met de Indonesische ambassade in Den Haag om Indonesische liederen voor een breder publiek in Europa te promoten. Momenteel zit hij in het eerste jaar van zijn Masters opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeert onder leiding van Frank Peters en Olga Paschenko. Hij geeft regelmatig concerten in Nederland en Indonesië.