ThomasFilm: The Children Act

22 februari 2019, 19:30 uur

In februari kijken wij naar de verfilming van het boek van Ian McEwan “The Children Act” (2018).
Fiona Maye is een gerespecteerd rechter aan het Hooggerechtshof, waar ze bekend staat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Wanneer haar huwelijk met Jack lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

De 17-jarige Adam heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

In deze film wordt duidelijk dat ethiek nooit voor de eeuwigheid bedoeld is en boven tijd en situatie staat. Steeds is het een resultaat van menselijke, al te menselijke overwegingen van een al even menselijke God.

Na een korte inleiding door Evert Jan de Wijer (predikant Thomaskerk) is er na afloop nog ruimte voor een glas.

ThomasFilm start om 19.30 uur. Een kaartje kost €7,50 (inclusief koffie, thee en een drankje). Bestel een kaartje via de knop hierboven en betaal meteen met iDEAL.

20190222

Bekijk hier de trailer van de film: