ThomasFilm: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

25 januari 2019, 19:30 uur

De eerste ThomasFilm van 2019 vertoont het  donker en komisch drama Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017), geregisseerd door Oscarwinnaar Martin McDonagh.

Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes (Oscarwinnares Frances McDormand) een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp, gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby (Oscar genomineerde Woody Harrelson). Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon (Sam Rockwell), een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing’s ordehandhaving alleen maar heftiger.
Winnaar in de categorie ‘Beste Scenario’ tijdens het filmfestival van Venetië.

Voor wie de gelijkenis van de weduwe en de onrechtvaardige rechter kent, is dit een zeer bijbelse film. In deze film wordt de droom werkelijkheid dat recht en gerechtigheid zullen overwinnen boven de machten van behoud, geweld en gemakzucht.

Na een korte inleiding door Evert Jan de Wijer (predikant Thomaskerk) is er na afloop nog ruimte voor een glas.

ThomasFilm start om 19.30 uur. Een kaartje kost €7,50 (inclusief koffie, thee en een drankje). Bestel een kaartje via de knop hierboven en betaal meteen met iDEAL.

20190125

Bekijk hier de trailer van de film: