Joanna Rotberg

14 mei 2019, 12:30-13:00 uur

Joanna Rotberg
Joanna Rotberg, piano

Johannes Brahms
(1833-1897)

 

Piano Sonata no. 3 in F mineur, op. 5
I. Allegro maestoso
II. Andante espressivo
III. Scherzo. Allegro energico - Trio

Dit concert werd mogelijk gemaakt door de Vrienden van Thomas Open

Joanna Rotberg werd in 1995 in Polen geboren. Ze begon op 6-jarige leeftijd met pianostudies en studeerde op 17-jarige leeftijd, cum laude af aan de 1st Private School of Music in Kielce in 2012, zij maakte hier deel uit van de pianoklas van de prominente Poolse pianist en docent Marek Mizera. In hetzelfde jaar trad ze toe tot de pianoklas van Eugen Indjic aan de Schola Cantorum in Parijs, hier werd ze de jongste leerling van deze internationaal bekende pianist. Vier jaar later, in 2016, behaalde ze haar Diplome Supérieur met de aantekening ‘Très Bien a l'Unanimité avec Felicitations du Jury’.
Sinds 2016 vervolgt ze haar studie aan het Conservatorium van Amster-dam in de klas van Frank Peters. Naast dit formele onderwijs volgde ze tussen 2012 en 2016 privélessen bij Peter Feuchtwanger. Ze nam ook deel aan masterclasses gehouden doorBarbara Hesse-Bukowska, Mikhail Voskresensky en Olga Pashchenko.
Joanna is winnares van talrijke internationale pianowedstrijden, zoals Chopin Competition for Youth in Szafarnia (Polen), MiƂosz Magin Inter-national Piano Competition (Parijs) en Skriabin Competition in het Russische Conservatorium in Parijs. Ze treedt actief op, zowel als solist als met kamermuziek ensembles, zo werkt zij samen met musici van over de hele wereld.

20190514
Foto: Melle Meivogel, copyright NMF