Besemer & van Engelenhoven

25 juni 2019, 12:30-13:00 uur

Besemer & van Engelenhoven
Elise Besemer, viool
Ramon van Engelenhoven, piano

Caésar Franck
(1822-1890)

 

Sonate voor viool en piano in A-groot (1886)

Dit concert werd mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

Elise Besemer (violiste)
20190625 1

Elise (Rotterdam, 1994) speelt vanaf haar vijfde viool. Zij studeert aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In 2018 sloot zij haar Bachelor Viool af met 'een 10 + onderscheiding'. Tevens heeft zij de Fock-medaille mogen ontvangen die elk jaar wordt uitgereikt aan het beste eindexamen. Momenteel studeert zij verder in de Master-opleiding.
Elise is dit jaar aangenomen bij het Koninklijk Concertgebouworkest!
Elise won diverse prijzen, waaronder de tweede prijs van het prestigieuze Nederlandse Vioolconcours Oskar Back (2016). Het oordeel van de jury was: ‘Haar spel is zeer sensitief, zonder effectbejag, volstrekt eerlijk. Elise is een bijzonder allround violiste’. Ook was zij één van de drie genomineerden voor de Grachtenfestival Prijs 2017. Kamermuziek is een passie van Elise. Ze speelt in diverse ensembles onder de naam 'Elysium Amsterdam', dit is een muzikaal ‘samenwerkingsverband’, met verschillende samenstellingen en daarbij behorend repertoire.
Bij de Elysium Amsterdam is zij primarius van twee strijkkwintetten, een strijksextet en een klarinetkwintet. Ook treedt zij veelvuldig op in bezettingen zoals pianokwartet en pianokwintet. Verder speelt ze -naast het ‘duo viool en piano’- in een strijktrio. Ze won in 2014 met haar kwartet een eerste prijs op het Prinses Christina Concours. Elise bespeelt een viool van Jean Baptiste Vuillaume (1886, Parijs), in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Ramon van Engelenhoven (pianist)
20190625 2

Ramon (1995) speelt vanaf zijn zesde piano. In 2017 sloot hij zijn Bachelor Piano aan het Conservatorium van Amsterdam af met het hoogst haalbare cijfer, een 10! En studeert daar momenteel verder in de Master-opleiding.
Vanaf jonge leeftijd heeft hij meerdere prijzen gewonnen op verscheidene concoursen, waaronder de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours. In 2015 won Ramon de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours. Bovendien ontving hij daar als allereerste laureaat de ‘Grand Prix Youri Egorov’, een prijs die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale potentie. Dankzij deze prijs heeft hij in 2017 gesoleerd met het Mariinsky orkest o.l.v. Valery Gergiev in Sint Petersburg. In 2018 nam hij voor ‘AVROTROS Klassiek Presenteert!’ een CD op met werken van Chopin, Liszt, Skrjabin, Debussy en Poulenc. Tevens is hij één van de finalisten van ‘Dutch Classical Talent’ voor seizoen 19/20, waarvoor hij een tour langs vooraanstaande Nederlandse concertpodia zal maken. Inmiddels soleert hij met diverse orkesten in binnen- en buitenland.