ThomasFilm: Silence

29 maart 2019, 19:30 uur

In maart kijken wij naar de film "Silence" uit 2016 (regie Martin Scorcese)

De zeventiende eeuw. De zoektocht van twee jonge priesters naar hun vermiste mentor brengt hen naar het mysterieuze en exotische Japan, een plek waar hun geloof en alleen al hun aanwezigheid ten strengste verboden zijn. De aangrijpende, soms zenuwslopende (spirituele) reis die ze maken blijkt een ware beproeving voor hun uithoudingsvermogen én overtuigingen.

'In deze film komt de levenslange fascinatie van Martin Scorsese met religieuze thema's tot een artistiek hoogtepunt. Middenin de zogenoemde lijdenstijd, de tijd voor Pasen, wordt in deze film de moeizame route verkend tussen innerlijke overtuiging en de werkelijkheid die een andere taal spreekt. Hoe blijft je trouw aan waartoe je geroepen bent? Wanneer geef je het op en vooral, wanneer doet zich de vraag voor of het niet beter is om op te geven waarvan je ooit hebt gedroomd?'

Na een korte inleiding door Evert Jan de Wijer (predikant Thomaskerk) is er na afloop nog ruimte voor een glas.

ThomasFilm start om 19.30 uur. Een kaartje kost €7,50 (inclusief koffie, thee en een drankje). Bestel een kaartje via de knop hierboven en betaal meteen met iDEAL.

20190329

Bekijk hier de trailer van de film: