Mattias Spee

10 september 2019, 12:30-13:00 uur

Mattias Spee

Mattias Spee, piano

Henri Dutilleux
(1916-2013)


 

Trois Préludes
I. D’Ombre et de silence (1973)
II. Sur un même accord (1973)
III. Le jeu des contraires (1988)

Ludwig van Beethoven
(1770-1827)


 

Sonate nr 27 in E klein, op. 90
I. Deel 1 - Mit Lebhaftigkeit und durchaus mit Empfindung und Ausdruck
II. Deel 2 - Nicht zu geschwind und sehr singbar vorgetragen

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door de Vrienden van Thomas Open

20190910
Mattias Spee (Hilversum, 1997) begon met pianospelen toen hij vijf jaar oud was. Zijn docent Maaike Eijkman gaf les aan de Talentklas Muziek Almere, waar Mattias op zijn elfde werd toegelaten. Hier kreeg hij kamermuziek-, theorie- en groepslessen en extra concerten aangeboden. Op 15-jarige leeftijd werd Mattias toegelaten tot de jong talentafdeling van het Koninklijk Conservatorium, waar hij les kreeg van David Kuyken. Na de middelbare school zette Mattias zijn opleiding bij Kuyken voort aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in mei 2019 zijn Bachelor-diploma behaalde en nu een Master-opleiding volgt.

Tevens heeft Mattias lessen gevolgd bij gerenommeerde pianisten als Pascal Rogé, Håkon Austbø, Michail Voskresensky en Eugen Indjic. Daarnaast heeft hij kamer-muziekcoaching gekregen van o.a. Shunske Sato, Jakob Koranyi en de leden van het Cuarteto Quiroga. Kamermuziek speelt een belangrijke rol in de muzikale activiteiten van Mattias. Naast het veelvuldig optreden in projectmatige ensembles, maakt Mattias al jaar en dag uit van het Goudsbloemtrio, samen met celliste Hadewych van Gent en klarinettiste Ana Prazeres, en vormt hij een vast duo met zijn vriendin, celliste Chieko Donker Duyvis.

Mattias won in de loop van de jaren diverse prijzen, o.a. bij het SJMN-concours (Stichting Jong Muziektalent Nederland), het Prinses Christina Concours en het Steinway Pianoconcours. Mede hierdoor heeft hij optredens mogen geven in het buitenland, waaronder in Duitsland, Denemarken en Taiwan.