Carlebur & Baena de la Torre

24 september 2019, 12:30-13:00 uur

Carlebur & Baena de la Torre

Lisette Carlebur, viool
Victor Baena de la Torre, orgel

J.S. Bach
(1685-1750)

 

Prelude in G groot BWV541 (I) *

J.S. Bach
(1685-1750)

 

Sonate voor viool en klavecimbel (I Siciliano. Largo)
BWV1017 **

J.B. Cabanilles
(1644-1712)

 

Pasacalles de primer tono *

Marco Uccellini
(1603/1610-1680)

 

Sonata terza Op.5 voor viool en continuo **

Fritz Kreisler
(1875-1962)

 

Liebesleid **

Luigi Boccherini
(1743-1805)

 

La Musica Notturna delle strade di Madrid
Op.30 No.6 (bewerking voor viool en orgel) **
I. Le campane dell' Ave Maria
II. Il tamburo dei soldati
III. Il Rosario (Largo assai, Allegro, Largo come prima)
IV. Passa calle (Allegro vivo)
V. Il tamburo
VI. Ritirata (Maestoso)

J.S. Bach
(1685-1750)

 

Fuga in G groot BWV541 (II) *

* Orgel
** Orgel en viool

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

Lisette Carlebur

Lisette Carlebur (1996), geboren in Den Helder, is begonnen met vioolspelen toen ze vijf jaar was.
Ze studeerde bij Jussi Paananen op de lokale muziekschool Triade. In 2006 won ze de Kristal Helder Prijs. Op 13 jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Jongtalent Klas van het Conservatorium in Amsterdam.

Lisette heeft vele masterclasses gehad van oa, Emmy Verhey, het Osiris Trio en het Rubens kwartet.

In 2012 won Lisette de 1e prijs op het Rijnlands Muziek Concours. Ze speelde met Xenia Evers (piano), met wie ze een duo vormt. In 2013 won ze met haar piano trio, Trio Rosso, de 3e prijs op het Prinses Christina Concours. Samen met Chieko Donker Duyvis (cello) en Xenia Evers vormt ze Trio Rosso. In 2014 won Lisette de 2e prijs op het Britten Viool Concours.

In 2013 is Lisette gevraagd voor een project met leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en samen speelden zij Brahm’s sextet in Bes.

Na het succesvol afronden van haar VWO, werd Lisete toegelaten tot het 1e jaar Bachelor aan het Conservatorium in Amsterdam. Ze is inmiddels Bachelor afgestudeerd en vervolgt haar studie bij Maria Milstein.

Sinds september 2015 vormt Lisette ook een duo met Victor Baena en spelen ze duo’s geschreven en/of (zelf) gearrangeerd voor orgel en viool. In de zomer van 2016, werden ze uitgenodigd om op het Grachten Festival van Amsterdam te spelen.

Met haar trio, Trio Rosso, heeft zij in april 2016 haar eerste internationale tour gemaakt naar Mexico. Naast optreden hebben zij daar masterclasses gegeven aan kansarme kinderen.

Víctor Manuel Baena de la Torre

Víctor Manuel Baena de la Torre is geboren in 1995. Hij is begonnen met gitaar en piano spelen toen hij 12 jaar was, en deed dat aan het Conservatorium van Madrid: “Arturo Soria”. Later raakte hij geïnteresseerd in de interpretatie van oude muziek, vooral in de muziek die geschreven is voor orgel en klavecimbel, dus besloot hij orgel te gaan studeren bij Anselmo Serna en klavecimbel en basso continuo bij Denise De La-Herrán.

Als basso continuo speler heeft hij in 2013 meegedaan met de productie van “L’Orfeo” van Claudio Monteverdi in het “Teatro Principal” van Burgos en in 2014 in hetzelfde theater met de productie van “The Indian queen” en “Dido and Aeneas” van Henry Purcell, onder de directie van Daniel de la Puente en Manuel Minguillón. Víctor heeft masterclasses voor orgel en klavecimbel gehad van, onder andere, Montserrat Torrent, Andrés Cea, Leo van Doeselaar en Ton Koopman.

Sinds september 2015 vormt Víctor een duo met violiste Lisette Carlebur. Normaal gesproken speelt hij met haar samen als organist, maar soms ook als pianist. Ze proberen samen de muziek voor orgel en viool op de kaart te zetten.
In 2017 deelde hij mij aan het project "Pracht en Praal" met het Sweelinck barokorkest o.l.v. dirigent Jos van Veldhoven. Zo speelden ze in de St. Marienkirche van Stralsund en in de Lutherse kerk te Den Haag en ook in een aantal belangrijke concertzalen, waaronder het Muziekgebouw aan ´t IJ en de Tivoli Vredenburg.

Tegenwoordig studeert hij Master orgel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga. Hier heeft hij ook lessen in Franse romantische orgelmuziek gekregen van gastdocent Louis Robilliard. Tevens speelt hij clavichord en krijgt les van Menno van Delft en krijgt hij les in basso continuo en improvisatie van Miklós Spányi.

In juli van 2019 heeft hij de eerste prijs (Schnitger prijs) gekregen tijdens het Schnitger Internationale Orgelconcours in de Grote Kerk van Alkmaar.

20190924