Michael Jon Bennett

8 oktober 2019, 12:30-13:00 uur

Michael Jon Bennett

Michael Jon Bennett, orgel

D. Buxtehude
(1637-1707)

 

Prealudium In G BWV 149

J. P. Sweelink
(1562-1621)

 

More Palatino

J. S. Bach
(1685-1750)

 

Trio Sonata no 3 In D klein (BWV 527)
- 3e beweging: Vivace

J. S. Bach
(1685-1750)

 

Fantasie en Fuga In G klein BWV 542

 

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door vrienden van Thomas Open

20191008Michael Bennett, organist en componist, hij leeft en ademt muziek die de grenzen verlegt. In zijn composities zoekt hij naar nieuwe, krachtige en gedurfde expressie. Hij studeert momenteel aan het Conservatorium van Amsterdam in de orgelklas van Matthias Havinga en compositie onder privé-begeleiding van Yann Robin. Hij heeft ook gestudeerd bij Johann Vexo en Jean-Baptiste Robin en heeft privé improvisatielessen gevolgd bij Phillipe Lefebvre.

In de Verenigde Staten heeft hij veel concerten gegeven in oa de Carnegie Hall en Longwood Gardens, waar hij op 14 jarige leeftijd optrad in de Reger’s Symphoniche Fantasie Op. 57. Ook heeft hij mogen spelen op het grootste orgel ter wereld: het Wanamaker Grand Court Organ in Philadelphia (met 28750 pijpen).

Michael staat bekend en is berucht om zijn avontuurlijke programmering van extreem veeleisend repertoire, waaronder de grote werken van Reger (in het bijzonder de ‘Symphonische Fantasie und Fuge Op. 57’ en het grootse 'Introduktion, Variationen und Füge in fis, opus 73).

Michael was in 2016 een National YoungArts-finalist in orgelprestaties en compositie in Miami, en behaalde de eerste plaats in de Queens, NY AGO orgelconcours.

Als componist heeft hij vele werken geschreven voor ensemble, groot ensemble, orkest, kamerorkest, orgel-solo, koor en orgel die gespeeld zijn over de hele wereld door ensembles zoals The Columbia New Music Ensemble en het New York Youth Symphony orkest.
Michael's composities zijn uitgevoerd op The Juilliard School, The Baryshnikov Center for the Performing Arts en het Boston University Tanglewood Institute. Daarnaast ontving Michael de 'Jack Kent Cooke Young Artist Award' en speelde hij orgel in de klassieke podcast serie 'From the Top' van NPR in Amerika.