Kooi & Bogaert

22 oktober 2019, 12:30-13:00 uur

Kooi & Bogaert

Sterre Kooi, mezzosopraan
Pieter Bogaert, piano

Henri Duparc
(1848-1933)

 

- Chanson triste (1868)
- Au pays où se fait la guerre (1869)
- Soupir (1869)
- L’invitation au voyage (1870)

Claude Debussy
(1862-1918)

 

Etude no. 4. Pour les sixtes (1915) (*)

Hendrik Andriessen
(1892-1981)

 

- Cantilena della Madre per il figlio malato
- Erwacht

* piano solo

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

20191022 1Sterre Kooi

De Nederlandse mezzosopraan Sterre Kooi begon op jonge leeftijd met viool- en pianolessen. Na een bachelor Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam behaalde zij in 2018 haar bachelor Klassiek Zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier studeert zij momenteel in het laatste jaar van de masteropleiding bij de Amerikaanse bariton Don Marrazzo. Zij wordt gecoacht door Nathalie Doucet.
Sterre was solist bij de Nationale Opera in Amsterdam tijdens het Opera Forward Festival in 2017. Daarnaast trad zij als soliste op bij o.a. het VU-koor, Het Orkest en Groot Concertkoor Amsterdam. In 2018 zong zij Marcellina in Mozart’s Le Nozze di Figaro onder leiding van Ed Spanjaard, en in 2019 Romeo in Bellini’s I Capuleti e I Montecchi. Ook was zij te horen in een speciaal programma in het Muziekgebouw aan ‘t IJ met liederen van Hendrik en Louis Andriessen. Zij volgde masterclasses bij o.a. Margreet Honig, Ira Siff, Nelly Miricioiu, Ann Murray en Michelle De Young.

 

 

20191022 2Pieter Bogaert

Pieter Bogaert (België, 1993) begon zijn muzikale studies bij Griet Dodion in Brussel en volgde meer dan tien jaar pianoles bij haar. Tijdens zijn studies natuurkunde in Engeland studeerde hij verder bij David Earl in Cambridge, en bij Raymond Fischer in Oxford.
Op dit moment studeert Pieter bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast volgde hij vele masterclasses bij pianisten zoals Jan Wijn, Boris Berman, Naum Grubert en Boris Giltburg. Hij nam ook deel aan festivals zoals The International Holland Music Sessions en Festival Jong Talent Schiermonnikoog. In 2018 behaalde hij de eerste prijs op de 19de International Competition Cidade do Fundão in Portugal, waar hij ook de prijs voor beste uitvoering van een Portugees werk ontving.
Naast solorepertoire speelt Pieter ook graag kamermuziek en hiervoor werd hij onder andere gecoacht door Isabel Charisius (ex-Alban Berg Quartett) en Sebastian Schmidt (Mandelring Quartett). Hij brengt ook graag met zangers liedrepertoire ten gehore. Dit jaar trad Pieter op in verscheidene Europese landen, waaronder Portugal, Italië, het Verenigd Koninkrijk, en natuurlijk Nederland.