Jasper Iturrospe

19 november 2019, 12:30-13:00 uur

Jasper Iturrospe

Jasper Iturrospe, gitaar

Garoto (Anibal Augusto Sardinha)
(1915 - 1955)

 

Lamentos do Morro

Antonio Lauro
(1917 - 1986)

 

Venezuelan Walzes

Astor Piazzolla
(1921 - 1992)

 

Romántico
   Uit ‘Cinco Piezas’: deel II

Heitor Villa-Lobos
(1921 – 1992)

 

Sentimental Melody
   arr. Carlos Barbosa-Lima

Astor Piazzolla

 

Invierno Porteño
   arr. Sergio Assad

Antonio Carlos Jobím
(1972 – 1994)

 

Felicidade
   arr. Roland Dyens

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

20191119

Sinds enkele jaren brengt Jasper zijn programma op diverse podia in Nederland en België. Een gitaarprogramma dat voornamelijk bestaat uit Zuid-Amerikaanse muziek, aangevuld met meerdere stijlen. Dit brengt hij in een samenhangend verhaal, beïnvloed door klassieke muziek, maar ook jazzmuziek, kleinkunst, Oosterse muziek en meer. Naast dit solo project combineert hij deze invloeden in nieuwe projecten met andere musici en andere kunstvormen.

Met jazz saxofonist Stefan Gottfried vormt hij een nieuw duo waarbij jazz en klassieke achtergronden vermengd worden in een nieuwe sound, aLIGA. Met Féline Spiegel en Xavier Boot vormt hij sinds kort een nieuw collectief 'NOW', waarbij indie-pop met klassieke invloeden een eigen uniek karakter krijgt. Naast deze projecten is Jasper actief met andere projecten, eigen composities en improvisaties en werkte hij recent samen met het SAE institute Amsterdam voor het Mosaic Film Festival in Melkweg.

Jasper volgde zijn masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam met gitaardocent Gabriel Bianco. Hij groeide op in Antwerpen en volgde lessen bij Yvonne Azaert en Jan Depreter. Nadien volgde hij zijn bachelor studie bij Nederlands gitarist Enno Voorhorst aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

www.jasperiturrospe.com