Neva Ensemble

7 januari 2020, 12:30-13:00 uur

Het Neva Ensemble

Irina Shasheva, sopraan
Ludmila Vorobyeva, mezzosopraan
Vladimir Matigulin, countertenor/dirigent
Dmitri Taneev, bariton
Aleksey Goloviznin, bas
Valerya Matigulina, piano

 

Anonimus

 

Verheug u, Jesajah!

M. Ipollitov-Ivanov
(1859-1935)

 

Loof mijn ziel, de Heer, geloofd zijt Gij

Oekrainse Kerstlied

 

De engel vliegt zingende

De herdertjes lagen bij nachte

 

Solisten L. Vorobyeva, V. Matygulin

Piano intermezzo

 

 

Oekrainse Kerstlied

 

De Bethlehemse ster schijnt

Stenka Razin

 

Solist D. Taneev

T. Hrennikov
(1913-2007)

 

De liefdes serenade
Solist A. Goloviznin

De sneeuwbalboom in het veld bloeiend

 

Solisten I. Shasheva, L. Vorobyeva

Piano intermezzo

 

 

Anonimus

 

Zwarte ogen
Solisten V. Matygulin, D. Taneev, A. Goloviznin.

A. Silvestri
(1950)

 

God zegent ons allen

 

Dit concert is mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

IRINA SHASHEVA, sopraan
Irina studeerde aan het Rimsky-Korsakov Muziekgymnasium in Leningrad en aan het conservatorium te St. Petersburg. Zij treedt op in Duitsland, Finland, Italië en Nederland.
Haar repertoire omvat kamermuziek, opera, Russisch-Orthodoxe kerkmuziek en romances. Sinds 1994 maakt zij deel uit van het Neva Ensemble. Vanaf 2002 is Irina soliste bij het Andreev Staats Russisch orkest.

LUDMILA VOROBYEVA, mezzosopraan
Begonnen met een vioolstudie op de muziekschool voor kinderen studeerde zij daarna koordirectie op het Tver’s muziekgymnasium. Van 1992-1997 volgde zij een operaopleiding aan het Rimsky-Korsakov conservatorium te St. Petersburg.
Van 2002-2006 is Ludmila de soliste van Centrum van Operazang onder leiding van Galina Vishnievskaya. Ludmila treedt op in Finland, Duistland, Oostenrijk en Zwitserland. Op het moment is ze soliste bij de Russische Opera in Moskou.

VLADIMIR MATIGULIN, countertenor
Vladimir studeerde aan het gymnasium Glinka te St. Petersburg, faculteit koordirigent. Vervolgens bezocht hij het Rimsky-Korsakov Muziekgymnasium en daarna studeerde hij aan het conservatorium te St. Petersburg.
Zijn actieve concertleven begon in 1992 in Duitsland. Nadien trad hij ook op in Finland, Italië, Frankrijk, Amerika, Nederland, Zweden en Zwitserland. Tegenwoordig is hij solist van het mannenkoor van het “Optina Pustyn” klooster in St. Petersburg. Sinds september 1999 is hij leider/dirigent van het Neva Ensemble.

DMITRI TANEEV, bariton
Dmitri volgde na zijn pianostudie de opera-opleiding aan het Rimsky-Korsakov Conservatorium. Hij won diverse prijzen. Vanaf 2000 tot nu toe is hij solist van het St. Petersburg Kamer Opera Theater. Vanaf 2005 is hij verbonden aan het Neva Ensemble.

Aleksey Goloviznin, bas
Vanaf 1979 en tot 1990 studeerde hij in Muziekgymnasium van Belomorsk. Daarna vervolgde hij zijn studie aan Rimsky-Korsakov concervatorium als koorleider bij professor F. Kozlov.
Zijn aktieve concertleven begon in 1996 in Duitsland, Japan, Finland, Italie, Neder-land, Frankrijk. Van 2005-2010 trad hij veel in de Jazz Philarmonie van St-Petersburg. Sinds 2018 maakt hij deel uit van het Neva-ensemble.

VALERYA MATIGULINA, piano
Valerya volgde de Muziekschool voor kinderen, faculteit piano. Daarna studeerde zij piano aan het Rimsky-Korsakov Muzieklyceum en aan het Rimsky-Korsakov Conservatorium. Tot 1980 was zij aan de kindermuziekschool werkzaam als pianiste. Van 1980 tot 2001 was zij concertmeester aan het muzieklyceum. Vanaf 2001 maakt zij deel uit van het Neva Ensemble.