VitaDuo

18 februari 2020, 12:30-13:00 uur

VitaDuo

Maria Nemtsova, piano
Vitaly Vatulya, saxofoon

Fasil Say
(1970)

 

- Suite for saxophone and piano

Bela Bartok
(1881 – 1945)

 

- Romanian Dances

Astor Piazzolla
(1921 – 1992)

 

- History of Tango

Dit concert wordt mogelijk gemaakt de vrienden van Thomas Open

VitaDuo

20200216

Het duo gevormd door Vitaly Vatulya (saxofoon) en Maria Nemtsova (piano) wordt gezien als een van de meest interessante ensembles die tegenwoordig in de kamermuziekwereld optreden. De zeldzame combinatie saxofoon en piano werd gevormd in 2006, toen het Duo hun eerste prijs won op het prestigieuze festival in Moskou.

Later hebben ze het beroemde "Music for Peace" Project opgericht, dit is een liefdadig muzikaal project, en heeft als doel jonge muzikanten te helpen die in de hedendaagse conflictgebieden leven. Het «Music for Peace» Project gebruikte de kracht van muziek als middel om de van internationale en inter-culturele contacten tussen jongeren en jongvolwassenen te maximaliseren. Via muziek wilde MfP individuen uit alle achtergronden en sociale statussen samenbrengen in een ontspannen en natuurlijke omgeving.

Het duo dat voortdurend op zoek is naar nieuwe muziek, naar arrangementen en diverse richtingen van het klassieke saxofoonrepertoire, heeft in meer dan 50 steden, over de hele wereld, opgetreden, zoals Moskou, Tel-Aviv, Praag, Tunis, Yerevan, Wenen, en Belgrado.

Als solisten hebben Vitaly en Maria concerten gegeven over de hele wereld.

Maria heeft vele internationale pianowedstrijden gewonnen en heeft gespeeld in zalen als Carnegie Hall (New York), Wigmore Hall (Londen) en het National Center of Performing Arts in Beijing.

Vitaly is de winnaar van meer dan 15 prestigieuze internationale wedstrijden en speelde oa in het Moskou International House of Music en de Great Conservatoire Hall.
De eerste CD, die VitaDuo heeft opgenomen voor OClassica-records, verscheen in 2012.