Lunchconcert: De firma Continuo

10 mei 2016, 12:30-13:00 uur

De firma Continuo
Sanne Vos, blokfluit en fagot
Douwe van der Meulen, hobo
Jan van Grootheest, klavecimbel

 

Georg Philipp Telemann (1681-1767)

 

Sonate in A-kl voor hobo en B.C.
TWV 41: A3
- Siciliana
- Spirituoso
- Andante
- Vivace

William Boyce
(1711-1779)

 

Sonate 2 uit "12 trio-sonata's voor twee instrumenten en B.C."
- Andante Vivace
- Adagio
- Allegro
- Allegro ma non Troppo

Giovanni Benedetto Platti (1697-1763)

 

Triosonate voor hobo, fagot en B.C.
- Adagio
- Allegro Tempo Giusto
- Largo
- Vivace

Dit concert werd mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid.

20160510 SanneSanne Vos studeerde blokfluit en historische uitvoeringspraktijk aan het Utrechts Conservatorium waar ze in 2005 haar Masters in Performance diploma behaalde.

Hierna kreeg ze een beurs toegekend vanwege excellente behaalde resultaten die haar in staat stelde haar studie voort te zetten aan de Escola Superior de Música de Catalunya in Barcelona, Spanje.
Hier specialiseerde ze zich bij specialist Pedro Memelsdorff in Renaissance- en 17e eeuwse muziek en improvisatie. Hiernaast studeerde zij ook historische fagot en dulciaan bij Benny Aghassi en Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht.

Sanne treedt zeer regelmatig op met verschillende ensembles en orkesten.
Zo speelt ze met gezelschappen als Accademia Amsterdam, Barokopera Amsterdam, barokensemble Eik & Linde, Concerto Barocco, Firma Continuo en maakt ze jarenlang deel uit van het bekende blokfluitkwartet ‘Bassano Quartet’ waarmee zij de cd ‘Torres del Alma’ uitbracht.
Met deze groepen speelt ze veel in binnen en buitenland. Voorbeelden zijn The international Early Music Festival in St. Petersburg, Fringe Utrecht, Rusland, Spanje, Duitsland en Italië.

20160510 2 DouweDouwe van der Meulen speelt hobo vanaf zijn tiende jaar. In 1998 begon hij zijn voltijdstudie bij Pauline Oostenrijk aan het Conservatorium van Amsterdam. 30 januari 2004 behaalde hij zijn bachelor-diploma. Aldaar volgde hij tevens lessen bij Jan Spronk, Han de Vries en Alfredo Bernardini.

Van 2004 tot 2006 studeerde Douwe in de tweede fase aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht bij Ernest Rombout. Hij volgde masterclasses bij onder andere Hansjörg Schellenberger, Omar Zoboli en Sarah Francis. Momenteel volgt hij lessen bij barokhobospecialist Frank de Bruine.

Douwe heeft als solo-hoboïst geremplaçeerd bij het Gelders orkest en het Orkest van het Oosten. Tevens remplaçeert hij bij het Residentie Orkest. Momenteel is hij de 1e hoboïst van het Laurens Bachorkest te Rotterdam. Tevens speelt Douwe vaak bij onder andere "Concerto Barocco", "Florilegium Musicum" en "The Northern Consort.

Douwe is lid van ensemble "Camerata Delft", onder andere bekend van
"De Tiende van Tijl" en Radio 4. Tevens is Douwe, als lid van het ‘Wervelwind ensemble’, internationaal actief in het jeugdmuziektheater.

20160510 3 JanJan van Grootheest kreeg zijn eerste lessen klavecimbel bij Anneke Uittenbosch en vervolgens studeerde hij bij Siebe Henstra in Utrecht en clavichord bij Menno van Delft. Verder volgde hij diverse masterclasses, o.a.
bij Bob van Asperen, Pascal Dubreuil en Antoinette Lohman.

Jan treedt regelmatig op in Nederland en gaf concerten in België, Mexico, Denemarken en Zuid-Afrika. Hij verleende zijn medewerking aan verschillende operaproducties, onder meer bij Barok Opera Amsterdam.

Naast zijn concertpraktijk is hij werkzaam als piano- en klavecimbeldocent te Amersfoort en Amsterdam.