Pianoduo Beth & Flo

18 oktober 2016, 12:30-13:00 uur

Pianoduo Beth & Flo
Elsbet Remeijn
Claudette Verhulst

R. Naeff
(1981-)

 

The Aftermath

J. Brahms
(1833-1897)

  Walsen op. 39:
nr. 1 in B
nr. 2 in E
nr. 3 in Gis
nr. 4 in E
nr. 5 in E
nr. 6 in Cis

A. Dvoƙák
(1841-1904)

 

Slavische dans op. 72 nr. 2 in E
Slavische dans op. 46 nr. 7 in C

C. Saint-Saëns
(1835-1921)

  Uit Carnaval des animaux:
Aquarium
Finale

Dit concert werd mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

Beth & Flo – klassiek pianistes met een vleugeltje theater!

20161018
Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst studeerden klassiek piano. Ze leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Elsbet en Claudette behaalden daar in 2014 hun Masterdiploma, respectievelijk bij Ellen Corver en David Kuijken.
Elsbet en Claudette namen met succes deel aan verschillende concoursen, zoals het concours van de SJMN en het Prinses Christina Concours. Masterclasses voor solo-repertoire volgden ze bij onder anderen Igor Roma, Ronald Brautigam, Paul Badura-Skoda en Ilona Timchenko.

Bijzonder pianoduo

Omdat beide pianistes ook grote affiniteit hebben met theater, konden zij het niet laten dit te integreren in de concerten die zij geven. Zo ontstond in 2013 het duo Beth & Flo; een pianoduo dat klassieke recitals geeft en deze opluistert met gesproken en gezongen woord. De muziek in een verhaal of context plaatsen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten van Beth & Flo.

Graag kiezen Claudette en Elsbet voor een combinatie van een recital in de gangbare ‘klassieke’ vorm en een verrassend optreden in de vorm van een korte concertvoorstelling, zoals hieronder beschreven.

Concertvoorstellingen

In 2013 en 2014 werden Elsbet en Claudette geselecteerd om deel te nemen aan het Café Theater Festival in Utrecht. Hiervoor maakten zij in samenwerking met regisseur Elisabeth Boor twee concertvoorstellingen; ten eerste in 2013 de voorstelling 'Where did you get that hat?', gebaseerd op de Music Hall – het varietétheater in het 19e-eeuwse Engeland – in combinatie met klassiek pianorepertoire. Ten tweede in 2014 de voorstelling 'Oui, oui, zo ies èt levèn', een vrolijk verhaal over de liefde, met muziek van Franse componisten en een enkele chanson.
Vanaf de zomer van 2016 speelt het duo een nieuw concertprogramma met de titel ‘Sitting in the Garden’.
In augustus 2015 speelden Elsbet en Claudette op het Grachtenfestival Amsterdam een gloednieuw geënsceneerd concert met de titel 'Slaande Ovatie', geregisseerd door Jorinde Keesmaat. Een rauw concert waarin pianomuziek en de vechtsport boksen hand in hand gaan, en tegelijk een experiment in hoezeer volledige lichamelijke uitputting effect heeft op het pianospel.

Optredens

Inmiddels hebben Claudette en Elsbet als duo al op verschillende plekken mogen optreden. Ze speelden op festivals, zoals o.a. het Grachtenfestival Amsterdam, de Uitmarkt in Den Haag, festival Klassiek op 't Amstelveld in Amsterdam en 'Salone dell'Opera' in Amerongen. In oktober 2013 schreven en speelden zij een sprookjesconcert voor kinderen waarbij de piano centraal stond in het Lucent Danstheater in Den Haag tijdens festival 'De Betovering'. Een andere bijzondere gelegenheid was het EYE Filmbal, waar het duo live muziek op twee vleugels speelde bij een stille film. Beth & Flo mochten zich als één van de jonge talenten presenteren in de Talent Stage van de BUMA Classical Convention in november 2015.
Ze traden op in o.a. TivoliVredenburg Utrecht, de Philharmonie te Haarlem, de Oosterpoort te Groningen en in diverse andere zalen en theaters in Nederland.
Enkele van hun optredens werden uitgezonden op tv en radio, waaronder op Radio 4, RTL7, de Concertzender en Radio West.
Beth & Flo treden op in zowel theaters als in concertzalen als in huiskamers en proberen op hun eigen manier een steentje bij te dragen aan het toegankelijker maken van klassieke muziek.

Nieuwsgierig? www.bethflo.com