Het Neva-ensemble uit St. Petersburg

3 januari 2017, 12:30-13:00 uur

Het Neva-ensemble uit St. Petersburg
Zangers en piano

D.Borniansky
J.Peterson 

 

O heer, welk een macht heeft uw liefde
Zoon van Maria

 

solisten:
L. Vorobieva
D. Taneev

Schedrik (carol of bells)  Bach-Gounoud

 

Oekraiens Kerstlied
Ave-Maria

 

solisten:
I. Shasheva
L. Vorobyeva

Kerstmis potporie
De twaalf rovers

  

solist: A. Kurilov

Piano intermezzo

  

soliste: Valerya Matigulina

Ganzje

 

Oekraiens volkslied

 

solisten:
V. Matigulin
D. Taneev
A. Kurilov

A. Verstowski 

 

De oude echtgenoot

 

soliste: L. Vorobjewa

M. McHugh

 

God en God alleen

 

solist: A. Kurilov

 

Dit concert werd mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid.

20160105

Het Neva Ensemble

IRINA SHASHEVA, sopraan
Irina studeerde aan het Rimsky-Korsakov Muziekgymnasium in Leningrad en aan het conservatorium te St. Petersburg. Zij treedt op in Duitsland, Finland, Italië en Nederland.
Haar repertoire omvat kamermuziek, opera, Russisch-Orthodoxe kerkmuziek en romances. Sinds 1994 maakt zij deel uit van het Neva Ensemble. Vanaf 2002 is Irina soliste bij het Andreev Staats Russisch orkest.

LUDMILA VOROBYEVA, mezzosopraan
Begonnen met een vioolstudie op de muziekschool voor kinderen studeerde zij daarna koordirectie op het Tver’s muziekgymnasium.Van 1992-1997 volgde zij een operaopleiding aan het Rimsky-Korsakov conservatorium te St. Petersburg.
Van 2002-2006 is Ludmila de soliste van Centrum van Operazang onder leiding van Galina Vishnievskaya. Ludmila treedt op in Finland, Duistland, Oostenrijk en Zwitserland. Op het moment is ze soliste bij de Russische Opera in Moskou.

VLADIMIR MATIGULIN, countertenor
Vladimir studeerde aan het gymnasium Glinka te St. Petersburg, faculteit koordirigent. Vervolgens bezocht hij het Rimsky-Korsakov Muziekgymnasium en daarna studeerde hij aan het conservatorium te St. Petersburg.
Zijn actieve concertleven begon in 1992 in Duitsland. Nadien trad hij ook op in Finland, Italië, Frankrijk, Amerika, Nederland, Zweden en Zwitserland. Tegenwoordig is hij solist van het mannenkoor van het “Optina Pustyn” klooster in St. Petersburg. Sinds september 1999 is hij leider/dirigent van het Neva Ensemble.

DMITRI TANEEV, bariton
Dmitri volgde na zijn pianostudie de opera-opleiding aan het Rimsky-Korsakov Conservatorium. Hij won diverse prijzen. Vanaf 2000 tot nu toe is hij solist van het St. Petersburg Kamer Opera Theater. Vanaf 2005 is hij verbonden aan het Neva Ensemble.

ANDREY KURILOV, profundo bas
Andrey studeerde aan het Muziekgymnasium en aan het Rimskey-Korsakov conservatorium. Hij specialiseerde zich in opera en won een Radio Muziek-competitie. Tegenwoordig is hij solist van het kamerkoor van St. Petersburg.

VALERYA MATIGULINA, piano
Valerya volgde de Muziekschool voor kinderen, faculteit piano. Daarna studeerde zij piano aan het Rimsky-Korsakov Muzieklyceum en aan het Rimsky-Korsakov Conservatorium. Tot 1980 was zij aan de kindermuziekschool werkzaam als pianiste. Van 1980 tot 2001 was zij concertmeester aan het muzieklyceum. Vanaf 2001 maakt zij deel uit van het Neva Ensemble.