ThomasFilm: Brothers

31 maart 2017, 19:30 uur

In maart kijken we naar Brothers (Brødre 2004), een Deens drama onder regie van Susanne Bier
Michael heeft zijn leven mooi op orde. Hij heeft een succesvolle carrière als beroepsmilitair, een prachtige vrouw en twee dochters. Zijn jongste broer Jannik is een zwerver die het niet al te nauw neemt met de wet. Michael wordt voor een VN missie uitgezonden naar Afghanistan.
Als Michael vermist wordt, helpt Jannik Sarah en de kinderen. En tegen alle verwachtingen in weet Jannik op juiste wijze de verantwoording te dragen voor het gezin maar ook voor zichzelf. Maar dan komt Michael onverwacht toch naar huis. Hij is ernstig getraumatiseerd door zijn gevangenschap in de bergen van Afghanistan.

In deze film komt de klassieke bijbelse thematiek van twee zonen of twee broers op een boeiende manier samen. Ook worden wij hier iets gewaar van de vreugde, zoals het ergens in de psalmen klinkt: hoe goed het is ‘als broers tezamen leven’. Over hoe ingewikkeld dat is, gaat het ook in deze film.

ThomasFilm start om 19.30 uur. Een kaartje kost €7,50 (inclusief koffie, thee en een drankje). Bestel een kaartje via de knop hierboven en betaal meteen met iDEAL.

20170331

Bekijk hier de trailer van de film: