Eckhardt & Tratch

20 juni 2017, 12:30-13:00 uur

Eckhardt & Tratch
Marina Eckhardt, mandoline
Svetlana Tratch, mandoline

Andrea Sforgi di Pisa
(1740-1800)

 

Allegro con spirito

 

2 mandolines

José Antonio Zambrano Rivas
(*1965)

 

Amigas

 

mandoline/mandola

Raffaele Calace
(1863-1934)

 

Leggenda

 

mandoline/mandola

Marc Grivel
(*1954)

 

Grivelerie no. 5

 

mandoline/mandola

Viktor Kozlov
(*1958) 

 

Piece in style Flamenco

 

mandoline/mandola

Enrico Marucelli
(1877-1907)

 

Valtzer Fantastico

 

mandoline/mandola

Dit concert werd mogelijk gemaakt door Vrienden van Thomas Open

Duo Mandolino bestaat uit Marina Eckhardt en Svetlana Tratch.

20170620Beide mandolinisten hebben tegelijkertijd gestudeerd aan hetzelfde Conservatorium en bij dezelfde hoofdvakdocent. De samenwerking begon echter pas na de studieperiode. Met een totaal verschillende muzikale achtergrond bleken de overeenkomsten groot te zijn.
Door onze gezamenlijk visie over speeltechnieken, speelwijzen en instrumenten is het samenspel ragfijn, fijnzinnig en voorzien van een natuurlijk rubato.
De transparantie en tonale schoonheid van de instrumenten geven de luisteraar een unieke geluidservaring.

Ons programma bestaat uit originele composities van de afgelopen drie eeuwen en daarnaast wordt gezocht naar werken die voor onze combinatie geschikt zijn.

Uitgevoerd op twee identieke mandolines, resp. 1932 en 1933, van de beroemde bouwer Raffaele Calace.

Marina Eckhardt studeerde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Benny Ludemann, waar zij in 2003 en 2006 als Docerend en Uitvoerend musicus afstudeerde.
Als mandoline- en gitaardocent heeft zij een eigen lespraktijk. Ze is muzikaal leider van het Zeeuws Mandoline en Gitaar Orkest.

Het duo Eckhardt/van Sleuwen bracht in 2007 een CD uit met originele werken uit het Wenen rond 1800, uitgevoerd op historische instrumenten of kopieën daarvan.
Follie à deux heeft inmiddels twee CD’s op haar naam staan, Passionata en Passionata deux.
In 2012 verscheen een CD van het Follia Duo (mandoline en gitaar), “Hier et demain”. In 2016 bracht Trio Les Amis haar eerste CD uit.

Svetlana Tratch studeerde domra bij Guzel Mukhametdinova aan het conservatorium van Kazan Rusland en was er tot 2000 actief als orkestlid en soliste in het staatsorkest van Tatarstan. Na haar vestiging in Nederland studeerde ze mandoline aan de Brabants Conservatorium in Tilburg bij Benny Ludemann waar zij in 2004 en 2006 als Docerend en Uitvoerend musicus afstudeerde.

Vanaf 2003 vormt zij een duo met Gerie Daanen, accordeon/bajan. Samen met zanger/gitarist Mile Lukic brengen zij in 2011 de cd “ Zanos” uit met traditionele werken uit Oost Europa. Zij heeft met verschillende symfonieorkesten gewerkt. Tegenwoordig geeft zij mandoline les en treedt ze regelmatig op.

www.marinaeckhardt.nl