Dostojevski kwartet

19 september 2017, 12:30-13:00 uur

Dostojevski kwartet
Charlotte Basalo Vazques, viool
Julia Kleinsmann, viool
Lisa Eggen, altviool
Emma Kroon, cello

Maurice Ravel
(1875-1937)

 

Strijkkwartet in F-groot

Dit concert werd mogelijk gemaakt door Vrienden van Thomas Open

20170919

Het Dostojevski Kwartet werd in oktober 2014 opgericht.

De jonge musici Charlotte Basalo Vazquez, Julia Kleinsmann (viool), Lisa Eggen (altviool) en Emma Kroon (cello) hebben elkaar op het conservatorium leren kennen. Zij studeren allen aan het Conservatorium van Amsterdam.

Het strijkkwartet ontving lessen van o.a. Dmitri Ferschtman, Eberhard Feltz, Luc-Marie Aguera en Marc Danel (primarius van het Danel Quartet).

Vanaf najaar 2016 studeren zij aan de Nederlandse Strijkkwartetacademie in het traject voor conservatoriumstudenten. Ook volgen zij in seizoen 2016-2017 het coachingstraject van het Danel Quartet opgezet in samenwerking met Tivoli-Vredenburg.

In de korte tijd dat ze samen zijn, speelden ze meerdere malen in het Muziekgebouw aan het IJ en als onderdeel van verschillende kamermuziekseries in heel Nederland. Ook werkten ze samen met het Dudok Kwartet en altvioliste Francien Schatborn.
Verder waren ze te gast bij AmsterdamFM, Opium op Radio 4 en Podium Witteman.

Naast hun passie voor kamermuziek hebben de jonge musici van het Dostojevski Kwartet ook individueel vele masterclasses en cursussen gevolgd.
Ook deden zij met veel succes mee aan concoursen. Zo zijn de leden allen afzonderlijk prijswinnaars van het toonaangevende Prinses Christina Concours.

Lisa, Julia en Emma spelen alledrie op een instrument ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

http://www.dostojevskikwartet.nl