Kooi & Verweij

3 oktober 2017, 12:30-13:00 uur

Kooi & Verweij
Sterre Kooi, mezzosopraan
Florian Verweij, piano

Robert Schumann
(1773-1826)

 

Liederkreis op. 39

Dit concert werd mogelijk gemaakt door Vrienden van Thomas Open

20171003

De Nederlandse mezzosopraan Sterre Kooi groeide op in een muzikale familie. Na viool- en pianolessen kreeg zij zangles van o.a. Lucienne Bouwman en Emilio Aguilar. Op haar veertiende zong zij de rol van tweede hofdame in Dido & Aeneas. In 2014 begon zij met haar studie Klassiek Zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Valérie Guillorit. Momenteel studeert zij hier bij Don Marrazzo. Tevens wordt ze gecoacht door pianist David Bollen. Zij volgde masterclasses en lessen in Nederland, Frankrijk en Zwitserland bij gerenommeerde docenten als Margreet Honig, Ira Siff, Gabriele Fontana, Irene Maessen, Pierre Mak en Paul Triepels en pianisten als Jeff Cohen, Frans van Ruth en Nathalie Doucet.
Als solist zong zij o.a. bij het VU-koor en het Groot Concertkoor Amsterdam en tijdens het Composer’s Festival 2016. In 2017 was zij solist in de korte opera De grens is bereikt tijdens het Opera Forward Festival bij de Nationale Opera in Amsterdam. In datzelfde jaar werd zij toegelaten tot de Opera Basisklas van het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sterre zong meerdere malen bij Opium op Radio 4. Als koorzangeres deed zij veel koorervaring op in o.a. het Nederlands Studenten Kamerkoor en Groot Concertkoor Amsterdam.
In 2015 heeft zij haar bachelor Nederlandse taal en cultuur behaald aan de Universiteit van Amsterdam.
www.sterrekooi.nl

Florian Verweij is 19 jaar en is student klassiek piano bij pianopedagoog Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam.
De eerste jaren van de middelbare school combineert Florian zijn pianostudie met judo op regionaal niveau en schaken op landelijk niveau. Na deelname aan diverse Nederlandse schaakkampioenschappen richt hij zich vanaf zijn vijftiende jaar volledig op het piano spelen.
Belangrijke momenten in zijn muzikale ontwikkeling: in mei 2015 heeft Florian op uitnodiging van het Prinses Christina Concours en the Netherlands America Foundation deelgenomen aan een concerttour door Canada en de Verenigde Staten. Concerten worden gegeven ter herdenking van de 70-jarige bevrijding van Nederland door Canadese soldaten. Bij het YPF Concours in november 2013 in Amsterdam wordt hem de Guus Janssenprijs overhandigd voor de meest veelbelovende uitvoering van “Walden Pond with Passing Train” (Guus Janssen, 2012). In april 2013 ontvangt Florian als vijftienjarige de tweede prijs in de categorie ‪15 tot 19 jaar tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours. In 2010 bereikt hij de finale van de Steinway Piano Competition en ontvangt de tweede prijs in de categorie ‪12 t/m 14 jaar.
Naast solorecitals speelt Florian in verschillende kamermuziekensembles en solistisch met orkest. In maart 2016 is hij deelnemer van het Festival Jong Talent Schiermonnikoog en in soleert hij meerdere keren met de Marinierskapel der Koninklijke Marine. In 2015 soleert hij met het strijkorkest Amsterdam Sinfonietta. Sinds 2014 is hij verbonden aan de Piano Academy van het Piano Duo Festival Amsterdam met artistiek leiders Gwylim Janssen en Lestari Scholtes. Als zestienjarige voert hij tweemaal het derde pianoconcert van Ludwig van Beethoven uit met het Fries Kamer Orkest.
www.florianverweij.nl