Merain trio

12 december 2017, 12:30-13:00 uur

Merain trio
Mieke Manschot, zang
Sandra Wallner, viool
Mirjam Rietberg, Keltische harp

“A Celtic Christmas”

1. I saw three ships come sailing in (trad. / arr Merain)
2. Codail a linbh go sámh (trad. / arr Merain)
3. All through the night (trad. / arr C. Neville/ Merain)
4. Lord of the dance (trad. / arr Merain)
5. Noël nouvelet / An Dro Saint Patrick (trad. / arr Merain)
6. Fantaisie Celtique (Merain) / Entre le boeuf et l’âne gris (trad. / arr Merain)
7. Ding Dong merrily on high! (trad. / arr Merain)

Na afloop sluiten we het jaar af met een drankje en een hapje.

Dit concert werd mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

Betoverende Keltische kerstmuziek in de Thomaskerk

“A Celtic Christmas” van Merain

Het Keltische kerstconcert van Merain is sfeervol en warm met een vleugje mystiek. Het trio (zang, viool en Keltische harp) is gespecialiseerd in het spelen van Keltische muziek in hun eigen unieke bewerkingen. Merain trekt in december door Nederland, Duitsland en Luxemburg met een betoverend kerstconcert getiteld A Celtic Christmas, naar de gelijknamige cd. Op het programma staan de mooiste kerstliederen en melodieën uit Ierland, Engeland, Schotland en Frankrijk.

20171212

De muziek:
Merain voert het publiek mee naar besneeuwde landschappen met kastelen en ruïnes. Het trio speelt in dit kerstconcert stemmige en ingetogen liederen zoals All through the night en Codail a linbh en bekende Carols zoals Ding dong! die door Merain op verrassende wijze zijn bewerkt. Natuurlijk ontbreken ook vrolijke jigs en reels niet in dit feestelijke programma.

Over Merain:
De ervaren musiciennes van Merain spelen Keltische muziek op geheel eigen wijze. Zij presenteren verfijnde klassieke composities van Ierse componisten en toveren met hun stijlvolle bewerkingen traditionals om tot ware juweeltjes. Merain bestaat uit Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool). Manschot en Rietberg studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, Wallner aan het Mozarteum in Salzburg. De concerten van Merain trekken een groeiend publiek, van kamermuziekminnaars tot Ierlandliefhebbers. Het trio speelt door het hele land en ook buiten de landsgrenzen en is regelmatig live te gast bij Radio 4.

Kersttour:
Merain’s kersttour trekt dit jaar langs het van Gogh kerkje in Nuenen, Grote kerk in Vlijmen, Rotonde kerk in Terband, Hervormde kerk in Den Horn, Witte kerkje in Baarn, Waalse kerk in Arnhem, Drents Museum in Assen, Van Cappellenhuis in Capelle a/d IJssel en de Hervormde kerk in Tubbergen.

Voor meer informatie over de concerten in Duitsland en Luxemburg: www.meraintrio.com