de Nacht van de Bijbel

Vrijdag 10 november 2017 - 19:30-23:30 uur

Op vrijdag 10 november vindt de Nacht van de Bijbel plaats in het Thomastheater in Amsterdam Zuid. Vier sprekers lezen hun favoriete gedeelte uit de Bijbel en belichten hun visie op God in Nederland. Gasten dit jaar zijn Sigrid van Aken, directeur Novamedia/Goede Doelen Loterijen, Jos van der Kooy, organist van o.a. de Bavokerk in Haarlem en de Westerkerk in Amsterdam, Arthur Umbgrove en Diederik Boomsma. De Nacht van de Bijbel vindt ieder jaar in november plaats in het Thomastheater, onderdeel van de Thomaskerk in Amsterdam Zuid en behandelt levensbeschouwelijke onderwerpen in relatie tot de Bijbel en het Christelijke geloof.

Op welke manier vervult zingeving en mogelijk het geloof in God een rol binnen Nederland in het leven van de sprekers? Deze wezensvraag staat centraal tijdens deze editie van de Nacht van de Bijbel. De sprekers nemen de aanwezigen mee in hun visie op het geloof aan de hand een specifiek Bijbelverhaal. De Nacht staat onder leiding van Wilfred Scholten (journalist KRO/NCRV) en Evert Jan de Wijer (predikant Thomaskerk) die een open gesprek aangaan met de sprekers over hun visie en standpunten. De avond wordt omlijst met muziek door pianist Harmen Trimp en er zijn hapjes en drankjes.
In iedere edities waren onder anderen Sanne Wallis de Vries, Sybrand Buma, Huub Oosterhuis en Yassin Elforkani te gast.

U bent hartelijk welkom om aanwezig te zijn in het Thomastheater.

Aanvangstijd: 19.30 uur

Een kaartje kost €10,00 via deze site of €12,50 op de avond zelf aan de kassa. Bestel meteen één of meerdere kaartjes via de knop "kaartje(s) kopen" hierboven en reken af met iDEAL.

20171110

 

Bekijk hier de foto's van deze geslaagde avond of hieronder een korte impressie van de Nacht van de Bijbel 2017