ThomasFilm: La Famille Bélier

24 november 2017, 19:30 uur

In november kijken we naar de franse filmkomedie ‘La Famille Bélier’ uit 2014, regie Éric Lartigau.
De familie Bélier heeft een familiale boerderij en de zestienjarige Paula is de onmisbare tolk voor haar dove ouders en broer. Haar muziekleraar ontdekt haar muzikale gave en moedigt haar aan om te zingen waarna Paula beslist om deel te nemen aan een prestigieuze zangwedstrijd. Die beslissing betekent echter dat ze haar familie moet verlaten om haar eerste stappen op weg naar volwassenheid te zetten.

'In de bijbelse verhalen is nogal eens sprake van het nemen van afscheid en het gaan van nieuwe wegen. Denkt u aan Abraham, de vader van alle gelovigen, maar ook aan de leerlingen die Jezus gaan volgen. Over hoe ingewikkeld dat is en hoezeer mensen verbonden zijn met hun verleden en hun verantwoordelijkheid voor anderen, gaat het in de bijbel wat minder. Deze film verkent, ook op vrolijke wijze, dit terrein. Hoe laat je mensen gaan? Heel concreet: hoe staan volwassenen toe dat kinderen hun eigen weg zoeken? Dat is toch eigenlijk ook weer heel bijbels'.

Na een korte inleiding door Evert Jan de Wijer (predikant Thomaskerk) is er na afloop nog ruimte voor een glas en een goed gesprek over de film.

ThomasFilm start om 19.30 uur. Een kaartje kost €7,50 (inclusief koffie, thee en een drankje). Bestel een kaartje via de knop hierboven en betaal meteen met iDEAL.

20171124

Bekijk hier de trailer van de film: