Copeland & Robertson

23 januari 2018, 12:30-13:00 uur

Copeland & Robertson
Eadaoin Copeland, piano
Fiona Robertson, viool

Manuel de Falla
(1876 - 1946)

 

Suite Populares Españole
1. El paño moruno
2. Nana
3. Canción
4. Polo
5. Asturiana
6. Jota

Claude Debussy
(1862 - 1918)

 

Sonata for violin & piano, L. 140
1. Allegro vivo
2. Intermède. Fantastique et léger
3. Finale. Très animé

 

Dit concert werd mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

 

Eadaoin Copeland

20180123 1

Eadaoin, een Ierse pianiste, studeert momenteel aan het Conservatorium van Amsterdam voor een Masters studie pianobegeleiding. Haar docenten zijn Frank van de Laar, Jaap Kooi en Marianne Boer. Voordat ze naar Amsterdam vertrok studeerde Eadaoin aan het “Royal Irish Academy of Music”. Daarnaast heeft ze een “Honours Degree” in Neurowetenschappen behaald aan het “ Trinity College Dublin” en heeft ze een diploma in “ Music Teaching and Performance”, dat ze eveneens behaalde aan het RIAM. Haar studie in Amsterdam wordt mede mogelijk gemaakt door de “ Arts Council of Ireland” en “ Fingal County Council’s Artists’ Support Scheme”.
Eadaoin treedt regelmatig op als solist en vocaal- en instrumentaal begeleider. Zo heeft ze onlangs mogen optreden in de St.Ann’s kerk in Dublin, Oosterkerk Amsterdam, en het Papagenohuis in Laren. Voorheen heeft ze samengewerkt als pianist aan het project “ Drums and Guns”, waarin er een samenwerking was tussen het RIAM, Guildhall school en Julliard met voorstellingen in Dublin, Londen en New York, tevens was er een live uitzending van BBC 3. Daarnaast was ze pianobegeleider tijdens de “Guildhall Opera Scool summer programme” in Fontainebleau, Frankrijk. Een muzikaal hoogtepunt voor Eadaoin was het mogen uitvoeren van het piano concert van Schumann met het “Trinity Orchestra” in Dublin en Praag. Eadaoin heeft deelgenomen aan masterclasses van gerenommeerde pianisten als; Leon McCawley, Christopher Elton, Robert Kulek, Iain Burnside en Jeff Cohen. Eadaoin heeft tijdens concoursen verschillende prijzen mogen winnen, en ze was de ontvanger van de in 2016 uitgegeven Orla Boylan Young muzikanten beurs.

Fiona Robertson

20180123 2

Fiona speelt freelance in een aantal ensembles. Ze studeerde bij Ilya Grubert en Maria Milstein bij het Conservatorium van Amsterdam en bij Jan Repko bij het Royal College of Music in Londen. Ze speelde ook op festivals in Groot-Brittannië en Nederland, incl. Wigmore Hall en St.-Martin-in-the Fields.

Ze speelt regelmatig in de BBC Scottish Sympony Orchestra, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Shapeshift Ensemble, AKOM Ensemble en Philharmonia Amsterdam.
Ze soleerde bij het Glasgow Chamber Orchestra, het Scottish Festival Orchestra en Chetham’s Symphony Orchestra, in concerten van Sibelius, Berg en Bruch. Recent speelde ze recitals bij de Muziekkamer in Zaandam en het Papageno Huis in Laren met pianist Jaap Kooi.

Fiona is geïnteresseerd in contemporary music en heeft werk van Louis Andriessen, Maxim Shalygin, Salvatore Sciarrino, Edith Canat de Chizy en Boris Bezemer uitgevoerd. In 2014 nam ze een aantal solo vioolstukken op genaamd “”Spots”” door de Italiaanse componist Simone Fontanelli. In 2015 won ze de inaugurele Contemporary Music Competition bij de Royal College of Music. Ze speelde recent bij de Gaudeamus Muziekweek in een nieuwe Virtual Reality Opera door Luke Deane genaamd “”We cannot sleep””.

Ze deed masterclasses bij Alina Ibragimova, Christoph Richter, Pavel Fischer en leden van de Chilingirian, Ysaye en Smith quartets. Ze verscheen live op BBC Radio 3 met kwartetten van Brahms en Haydn.