Het Grachtenduo

20 februari 2018, 12:30-13:00 uur

Het Grachtenduo
Sherezade Jurado Navarro, fluit
Juliάn Stiven Cérdenas Velozo, harp

 

Gabriel Fauré
(1845 – 1924)

 

Sicilienne Op. 78

Astor Piazzolla
(1921 – 1992)

 

Histoire du Tango
1. Bordel 1900
2. Café 1930
3. Night-club 1960

Manuel de Falla
(1876 – 1946)

 

Siete Canciones Populares Españolas
(Seven Popular Spanish Songs)
1. Asturiana
2. Nana

José Revelo Burbano
(onbekend)

 

Fantasia 6/8


Dit concert is mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

Sherazade Jurado Navarro

20180220 1
Is geboren in Nerva (Huelva, Spanje) in 1993.
Zij beeindigde in 2013 haar opleiding Bachelor in de specialiteit van fluit aan het "Conservatorio Superior Música Manuel Castillo"in Seville met de fluitist Louis Orden Ciero, vervolgens voltooide zij haar opleiding in fluit met de fluitisten Clara Andrada en Silvia Caredddu, op het "Conservatorio Superrior de música Bonifacio Gil"in Badojozin 2014. Daarnaast zou ze haar musikale vaardigheden uitbreiden op de academy "Progreso Musical"van Madrid met de frluitisten José Sotorres en Felix Renggli.
Andere belangrijke actviteiten die haar verder hielpen in haar ontwikkeling als fuitiste zijn haar actieve rol in diverse kamermuziek en solistische competities, waar zij meerdere prijzen won. De balangrijkste was "The Dutch International Flute Competition" in Ittervoort (Limburg april 2016) waar zij de eerste prijs won in de Master catagorie en de Compositie Competitie Alba Ross Viëtor (Utrecht 2016) waar zij voor het eerst het stuk "Huithrothroy"van Igor Coelho A.S. Marque uitvoerde, waarmee ze de tweede prijs won.
Recent kreeg ze haar Master diploma van het Conservatorium van Amsterdam met Marieke Schneemann als haar lerares.
Verder is zij in 2016-2017 verbonden geweest met de Orchestra Academy van het Nederlands Philharmonisch Orkest (Amsterdam).
Heden werkt ze periodes met het Tenerife Symphony Orchestra (Spanje) en het Nederlands Philharmonisch Orkest met daarnaast kamermuziek en solo concerten in Nederland.
Zij is fluit lerares in het project 'SuperSymphonics" in het "Muziekcentrum Zuidoost" Amsterdam).

Juliάn Stiven Cérdenas Velozo
20180220 2

Geboren in Bogotá, Colombia.
Hij begon zijn studies klassieke harp aan het Batuta Foundation en het conservatorium van de "National University of Colombia". Hij beeindigde zijn Bachelor op dezelfde universiteit onder het mentorschap van Bibiana Ordon͂ez.
Hij is onderscheiden in competities in Latijn Amerika zoals het "First Iberoamerican Harp Competition"in Argentinië, 2014 (derde prijs) en "Il Latin American Harp Competition of Santa Catarina" in Brazilië, 2011 (eerste prijs, publieks prijs en Lyon & Healy prijs)
Hij treedt op als solist met het Symphony Orchestra FEMUS(Brazilië), het Orchestra of the Conservatory of Ibagué (Colombia), het Baroque Music Ensemble of the National University of Colombia (Bogotá) en het Youth Orchestra of Batua Meta (Villavicencio).
Tegenwoordig is hij student van het Master programma van het Conserrvatorium van Amsterdam onder mentorschap van Erika Waardenburg, Verder is hij lid van de Academy van het Nederlands Philharmonisch Orkest en harpist van het National Jeugdorkest.