Mader & Papandreopoulos

20 maart 2018, 12:30-13:00 uur

Mader & Papandreopoulos
Andreas Mader, saxofoon
Christos Papandreopoulos, piano

William Bolcom
(*1938)

 

Lilith
voor Altsaxofoon en Piano
I. The Female Demon
II. Succuba
III. Will'o the Whisp
IV. Child Stealer
V. Night Dance

Ned Rorem
(*1923)

 

Picnic on the Marne
voor Altsaxofoon en Piano
I. Driving From
II. A Bend In The River
III. Bal Musette
IV. Vermouth
V. A Tense Discussion
VI. Making Up

Erwin Schulhoff
(1894-1942)

 

Hot Sonate
voor Altsaxofoon en Piano
1e t/m 4e deel

Dit concert is mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid

Over het ensemble

Andreas en Christos vormden hun duo in 2016 om aan een breder publiek een repertoire te bieden dat op de meest diverse manieren evolueert. Beiden hebben een muzikale achtergrond die eigentijdse muziek tot hun favoriet hebben (klassen van Arno Bornkamp en Pierre-Laurent Aimard). Zij zien het als hun opdracht meer aandacht te schenken aan recente werken en om componisten te motiveren het bestaande repertoire te verrijken.
In hun uitvoeringen in Nederland heeft het duo met het geluid van saxofoon en piano geëxperimenteerd. Zij hebben ook transcripties van vroege 20e eeuw muziek gecomponeerd en het reeds lang gevestigde saxofoon-repertoire ten gehore gebracht.
In 2019 zullen Andreas en Christos een CD van hun project getiteld „Lilith en Lulu“ uitbrengen: een dubbelportret van het archetype van femme fatale in muziek.

20180320

Andreas Mader
Andreas Mader (1993) groeide op in Jochberg - Tirol en kwam in aanraking met muziek in zijn jonge kinderjaren. Toen hij 8 jaar oud was begon hij met saxofoonles op de muziekschool van Kitzbühel. Later volgde hij de inleidende studie op het Conservatorium Tirol, waar de basis voor zijn artistieke carrière werd gelegd. Tezelfdertijd deed hij zijn eerste ervaringen op als solist met het Kamerorkest „InnStrumenti“ en het Ensemble „Windkraft - Kapelle für Neue Musik“.
Momenteel studeert hij aan het Conservatorium van Amsterdam in de klas van Arno Bornkamp, waar hij ook zijn bachelor graad ontving.
Bovendien had Andreas de mogelijkheid om met Claude Delangle bij CNSM DE Parijs in het Erasmus uitwisseling-programma mee te doen.
Als solist heeft hij gewerkt met de Düsseldorfer Sinfoniker, het Kracow Philharmonic Orkest, de Kammerphilharmonie Graubünden en de Philharmonie Südwestfalen.
In 2015 won Andreas de 3e prijs bij het internationale Aeolus concours in Düsseldorf, in 2016 won hij de 2e prijs bij de Sax Fest wedstrijd in Andorra en in 2017 de 1e prijs bij de Bertold Hummelwedstrijd in Würzburg.

Christos Papandreopoulos
Christos Papandrepoulos (1987) werd geboren in Athene. Hij studeert momenteel eigentijdse pianomuziek bij Pierre-Laurent Aimard in de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen.
In de zomer van 2016 trad hij op bij het Muziekfestival Aldeburgh in het kader van masterclass gewijd aan de „Catalogue d'oiseaux " door Messiaen.
In 2015 werd hij geselecteerd om aan de Academie van de Piano Pierre-Laurent Aimard /Tamara Stefanovich (Musica Viva/Bayerischen Rundfunks) deel te nemen gewijd aan de Klavierstücke door Karlheinz Stockhausen.
Christos heeft diverse soloconcerten van eigentijdse muziek gegeven, in het Orgelpark, Uitmarkt 2015 en 2016 en in de NedPhO-Koepel in de finale van het Grachtenfestival Concours 2016.
Hij heeft ook in eigentijdse ensembles gespeeld, met Ensemble Insomnio onder Ulrich Pöhl in Tivoli Vredenburg in het Gaudeamus Festival 2017, Grote Zaal van De Doelen in de reeks van Ralph van Raat, Grote Zaal van het Muziekgebouw aan' t IJ in de reeks 'Topstudenten Conservatorium’ onder Ed Spanjaard.

In 2016 ontving Christos de Frans Schreuderprijs (EPTA) en publiceerde bij bij het Bulletin van de Piano. Hij heeft bij het Conservatorium van Amsterdam (2016) een diploma behaald, waar hij bij Willem Brons studeerde en eigentijds repertoire bij Ralph van Raat studeerde. Hij volgde lessen en masterclasses van pianisten zoals H. Austbo en R. Levin.