Indien deze e-mail niet goed wordt weergeven kunt u via deze link de webversie bekijken.

logo nieuwsbrief breed

  Nieuw: ThomasFilm
Elke laatste vrijdagavond van de maand
Film kijken en in gesprek over de film met Evert Jan de Wijer, predikant Thomaskerk
Start vrijdag 27 juni

Als je ervan uitgaat dat zowel bijbelse verhalen als films het over dezelfde menselijke werkelijkheid hebben, hebben ze elkaar ook iets te zeggen. Schuld, schaamte, verlangen en verlossing, het komt allemaal voorbij in de film en in de Bijbel. Op de ThomasFilmavonden willen we ze met elkaar in gesprek brengen.

ThomasFilm is iedere laatste vrijdagavond van de maand. Na een korte inleiding door Evert Jan de Wijer (predikant Thomaskerk) kijken we gezamenlijk naar steeds weer een bijzondere film. Daarna gaan met elkaar in gesprek over de film.

ThomasFilm start vrijdag 27 juni. Reserveer de datum in uw agenda. Op de website of in onze volgende nieuwsbrief vindt u binnenkort meer informatie.

20140527 120140527 2

Lunchconcert Vida Matičič en Misaki Yamada dinsdag 27 mei van 12.30 – 13 uur

Vida Matičič en Misaki Yamada (sopraan en piano)

De Sloveense sopraan Vida Matičič begon haar zangstudie bij Muziekschool Cerknica en zette deze voort op de Koper Kunst Grammar School in de klas van zangleraar Nina Kompare Volasko. In de jaren 2008 tot 2014 heeft zij haar Bachelor en Master Studies behaald in de klas van Valerie Guillorit aan het Conservatorium van Amsterdam in Nederland. Vida heeft met veel verschillende muziekgroepen en muzikanten gezongen en was lid van de elite zanggroep The World Youth Choir geweest waarmee ze de grote eer had te mogen optreden tijdens de Nobelprijs voor de vrede prijsuitreikingen in 2011 in Oslo, Noorwegen. Zij ontving de zilveren diploma op het Sloveense nationale competitie van jonge musici in 2004, 2006 en 2008 en ze ontving een diploma van de jongste finalist van de Internationale wedstrijd voor zangers "Seghizzi" in Italië in juli 2008. In de jaren 2011 en 2012 zong ze in de spectaculaire operaproductie van Gluck 's Orfeo ed Euridice op Paleis Soestdijk - een opera op, in en boven het vijver achter het koninklijk paleis - voor een publiek van 90.000 mensen. In mei 2013 trad ze op in het experimentele opera project Opera Playground in het kader van de Europese Operadagen. In de zomer zal ze de rol van Marcellina in Le Nozze di Figaro van Mozart uitvoeren als onderdeel van een operaprogramma op het eiland Isle d' Yeu in Frankrijk.

Misaki Yamada is geboren in Japan, 1986. Ze begon piano te spelen onder begeleiding van haar vader toen ze drie jaar oud was. Misaki studeerde piano onder verschillende docenten tijdens haar middelbare schoolperiode, en ontving de eerste prijs in een competitie georganiseerd door de High School Culture Federation van de prefectuur Kanagawa, Japan, in januari 2005. In het zelfde jaar verhuisde ze naar Nederland om muziek te studeren onder Willem Brons op het Conservatorium van Amsterdam, en genoot onderwijs van hem gedurende de volgende zes jaar.

Misaki's talenten liggen niet alleen in muziek, maar ook in de beeldende kunst. In februari 2008 voerde ze haar eerste Manga-concerttour op in de Verenigde Staten als onderdeel van een pianotrio met Blake Weston en Ragnheiður Jónsdóttir. Deze opvoering bestond uit een diavoorstelling van haar Mangatekeningen, aangevuld door de gelijktijdig gespeelde live pianomuziek van het trio. Nadat Misaki was geaccepteerd tot een Master op het Conservatorium van Amsterdam gaf ze een zomerconcerttour in Niigata, Japan. Daarnaast werd ze uitgenodigd om met Blake Weston en Saeko Oguma als pianotrio op te treden voor de viering van het 125-jarige bestaan van het Conservatorium in september 2009.

In 2010, de 200-jarige verjaardag van Frédéric Chopin, maakte Misaki haar tweede Manga-diavoorstelling, ditmaal over zijn levensverhaal, en gaf daarvan de debuutvoorstelling in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het was een enorm succes met meer dan 200 mensen in het publiek. Misaki heeft onderwijs genoten van Yoko Suzuki, Louis Leerink, Alexander Jenner en Willem Brons.

Vida Matičič en Misaki Yamada spelen werken van Robert Schumann.

Het concert is gratis en begint om 12.30 en duurt tot 13.00 uur. Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid.

Over ons
Thomas Open is een cultureel platform voor ontmoeting, verstrooiing en verdieping.
>meer info

Contactgegevens
Stichting Thomas Open
Prinses Irenestraat 36
1077 WX Amsterdam
Tel: 06-24899118
info@thomasopen.nl
www.thomasopen.nl

Afmelden
Wilt u geen nieuwsberichten meer  ontvangen? om u af te melden.