Indien deze e-mail niet goed wordt weergeven kunt u via deze link de webversie bekijken.

logo nieuwsbrief breed

20140628 1 

ThomasFilm
Start vrijdag 27 juni met ‘Jagten’ om 19.30 uur
Elke laatste vrijdagavond van de maand film kijken en in gesprek over de film
met Evert Jan de Wijer, predikant Thomaskerk

Als je ervan uitgaat dat zowel bijbelse verhalen als films het over dezelfde menselijke werkelijkheid hebben, hebben ze elkaar ook iets te zeggen. Schuld, schaamte, verlangen en verlossing, het komt allemaal voorbij in de film en in de Bijbel. Op de ThomasFilmavonden willen we ze met elkaar in gesprek brengen.

ThomasFilm is iedere laatste vrijdagavond van de maand. Na een korte inleiding door Evert Jan de Wijer (predikant Thomaskerk) kijken we gezamenlijk naar steeds weer een bijzondere film. Daarna gaan met elkaar in gesprek over de film.

De eerste ThomasFilm brengt de film Jagten. Wanneer kleuterleider Lucas door de 5-jarige Klara ten onrechte wordt beschuldigd van misbruik, verandert zijn leven van het ene op het andere moment in een nachtmerrie. Het nieuws verspreidt zich snel en de inwoners van het dorp beginnen zich tegen hem te keren. De eens zo hechte lokale gemeenschap valt uit elkaar, terwijl Lucas tot doelwit is verklaard. Na een korte inleiding door Evert Jan de Wijer (predikant Thomaskerk) kijken we gezamenlijk naar Jagten. Daarna gaan met elkaar in gesprek over de film.

ThomasFilm start om 19.30 uur. Een kaartje kost Euro 7,50. Klik hier om een kaartje te reserveren. ThomasFilm is iedere laatste vrijdagavond van de maand (met uitzondering van de zomermaanden juli en augustus). Op de website of in onze volgende nieuwsbrief vindt u de aankondigingen.

20140624 r  20140624 v

Lunchconcert Mallet Collectief Amsterdam
dinsdag 24 juni van 12.30 – 13 uur

Ramon Lormans behoort tot een van de meest gevraagde marimbisten en slagwerkers van dit moment. Met zijn gepassioneerde spel en communicatieve podiumuitstraling weet hij zijn publiek te roeren. Sinds zijn vijfde speelt Ramon slagwerk en vulde dit twee jaar later aan met de piano. Hij werd opgemerkt door Willy Goudswaard en studeerde van 1998 tot 2001 aan de jongtalentklas van het Fontys Conservatorium. Ramon volgde van 2008 tot 2010 lessen in de Academie van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. In 2010 slaagde Ramon cum laude voor zijn Master diploma aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde daar lessen van Peter Prommel, Victor Oskam, Walter van Hauwe, Willem Brons en Bart Schneemann.

Inmiddels is Ramon oprichter van duo Sax & Stix (2003) met Eva van Grinsven en is vaste slagwerker in Lunapark, Temko Music, Duo Houdijk-Lormans en Ensemble Podiumbeesten. Ramon was prijswinnaar van het Prinses Christina Concours (2004), Tromp International (2006), Kamermuziekconcours Almere (2007), Vriendenkransconcours (2008) en won de Grachtenfestivalprijs (2012). Sinds 2007 is hij hoofdvakdocent Marimba aan het Conservatorium van Amsterdam.

In 2005 werd Percussion Friends, school voor slagwerktalent en Chamber Music Academy opgericht samen met Vincent Houdijk.

Vincent Houdijk (1981) is een ondernemend en gepassioneerd muzikant en zijn voornaamste doel is om zijn publiek te raken met zijn muziek. Vincent begon op zijn 8e met het volgen van pianolessen. Vanaf zijn 15e jaar stapte hij over naar slagwerk. Na zijn opleiding als klassiek slagwerker aan het Fontys Conservatorium in Tilburg heeft hij zich gespecialiseerd in jazz vibrafoon aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Vincent studeerde vibrafoon bij de welbekende Frits Landesbergen (The Hague) en wereldbefaamde Mike Mainieri (New York). Als percussionist, drummer, vibrafonist, componist, arrangeur werkte Vincent de afgelopen jaren in meer dan 12 landen samen met oa: Wouter Hamel, Kyteman, Mathilde Santing, Amik Guerra, Metropool Orkest, Bart de Rijk, Alexandra Alphenaar, Marco Borsato, Jan Smit, Guus Meeuwis, Acda en de Munnik, Trijntje Oosterhuis en ruim 80 orkesten. Vincent werkt met diverse (eigen) ensembles:
Met zijn eigen band VinnieVibes bereikte hij de finale van de Nederlandse Jazz Competition 2012. Met deze groep heeft hij onlangs zijn eerste album '15 ' gelanceerd met zijn eigen composities en features van Eric Vloeimans & Bert Boeren. Vincent is gastdocent aan de conservatoria van Amsterdam, Zwolle, Den Haag en Tilburg. Hij is ook co-founder/artistiek directeur van Percussion Friends, school voor jonge talentvolle percussionisten uit de gehele wereld.

Het concert is gratis en begint om 12.30 en duurt tot 13.00 uur. Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid.

Over ons
Thomas Open is een cultureel platform voor ontmoeting, verstrooiing en verdieping.
>meer info

Contactgegevens
Stichting Thomas Open
Prinses Irenestraat 36
1077 WX Amsterdam
Tel: 06-24899118
info@thomasopen.nl
www.thomasopen.nl

Afmelden
Wilt u geen nieuwsberichten meer  ontvangen? om u af te melden.