Indien deze e-mail niet goed wordt weergeven kunt u via deze link de webversie bekijken.

logo nieuwsbrief breed

ThomasFilm
vrijdag 26 september ‘As it is in heaven’ om 19.30 uur
Elke laatste vrijdagavond van de maand Film kijken en in gesprek over de film met Evert Jan de Wijer, predikant Thomaskerk

Een internationaal beroemd dirigent wordt gedwongen zijn leven te overdenken nadat hij in elkaar stort. Hij verhuist noodzakelijkerwijs terug naar zijn rustige geboorteplaatsje in Norrland, in het noorden van Zweden. Daar komt hij in aanraking met het plaatselijke koor en hij besluit zich hiermee te bemoeien. Zijn leven en dat van de andere bewoners van het dorpje zullen nooit meer hetzelfde zijn...
Na een korte inleiding door Evert Jan de Wijer (predikant Thomaskerk) kijken we gezamenlijk naar As it is in heaven. Daarna gaan met elkaar in gesprek over de film.

ThomasFilm start om 19.30 uur in het Thomastheater (Prinses Irenestraat 36 Amsterdam).
Een kaartje kost Euro 7,50.
Klik hier om een kaartje te reserveren.

ThomasFilm is iedere laatste vrijdagavond van de maand (met uitzondering van de zomermaanden juli en augustus). Op de website of in onze volgende nieuwsbrief vindt u de aankondigingen.

 20140923 2

Lunchconcert Florent Mourier
dinsdag 23 september van 12.30 – 13 uur

Florent Mourier is een jonge pianist, die in 1989 in Lyon (Frankrijk) is geboren. Al vroeg kwam hij erachter, dat muziek zijn passie is en startte met piano- en viool toen hij drie jaar oud was. Op zestienjarige leeftijd won Florent de First Piano Prize in Lyon. Daarna heeft hij concerten gespeeld in verschillende concertzalen in Frankrijk, universiteiten en voor de stad Lyon. Na vele jaren pianostudie in Lyon, Evry and Versailles, is Florent Mourier nu student van David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam. Florent speelt stukken van Back en Liszt.

Het programma is gewijzigd: vanwege ziekte van de sopraan Marene Elgershuizen wordt het concert solo gegeven door Florent Mourier.

Het concert is gratis en begint om 12.30 en duurt tot 13.00 uur. Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door stadsdeel Zuid.

ThomasBoek
Evert Jan de Wijer bespreekt De Cirkel van Dave Eggers
donderdag 9 oktober om 20.00 uur
Iedere twee maanden in gesprek over een boek met Evert Jan de Wijer

Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken. Mae laat zich meeslepen door de energie van het bedrijf, de groepsactiviteiten en de feestjes, de oneindige mogelijkheden – zelfs als ze het leven buiten de campus langzaam uit het oog verliest, een ontmoeting met een collega haar in verwarring brengt, en haar bijdrage aan de Cirkel steeds meer openbaar wordt.

Evert Jan de Wijer bespreekt in deze eerste ThomasBoek het boek ‘De Cirkel’ van Dave Eggers die vragen oproept over ons geheugen, onze geschiedenis en onze privacy.
ThomasBoek vindt plaats op donderdag 9 oktober in het Thomastheater (Prinses Irenestraat 36 Amsterdam).
Start om 20.00 uur. De toegang is gratis.
Reserveer hier een kaartje.

Nacht van de Bijbel
Evert Jan de Wijer en Wilfred Scholten in gesprek met bekende en aansprekende sprekers
Save the date: 21 november vanaf 20.00 uur

Predikant Evert Jan de Wijer en journalist Wilfred Scholten gaan in de jaarlijkse Nacht van de Bijbel in gesprek met bekende en aansprekende schrijvers over bijbelteksten, inspiratie en andere levensvragen. Reserveer de datum in uw agenda: 21 november. Binnenkort meer over het programma.

Over ons
Thomas Open is een cultureel platform voor ontmoeting, verstrooiing en verdieping.
>meer info

Contactgegevens
Stichting Thomas Open
Prinses Irenestraat 36
1077 WX Amsterdam
Tel: 06-24899118
info@thomasopen.nl
www.thomasopen.nl

Afmelden
Wilt u geen nieuwsberichten meer  ontvangen? om u af te melden.