Indien deze e-mail niet goed wordt weergeven kunt u via deze link de webversie bekijken.

logo nieuwsbrief breed

Donderdag aanstaande!
ThomasBoek
Evert Jan de Wijer bespreekt De Cirkel van Dave Eggers
donderdag 9 oktober om 20.00 uur

Mae Holland kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken. Mae laat zich meeslepen door de energie van het bedrijf, de groepsactiviteiten en de feestjes, de oneindige mogelijkheden – zelfs als ze het leven buiten de campus langzaam uit het oog verliest, een ontmoeting met een collega haar in verwarring brengt, en haar bijdrage aan de Cirkel steeds meer openbaar wordt.

Evert Jan de Wijer bespreekt in deze eerste ThomasBoek het boek ‘De Cirkel’ van Dave Eggers die vragen oproept over ons geheugen, onze geschiedenis en onze privacy.
ThomasBoek vindt plaats op donderdag 9 oktober in het Thomastheater (Prinses Irenestraat 36 Amsterdam).
Start om 20.00 uur.
Reserveer hier een kaartje.

Nacht van de Bijbel
met Ester Voet, Sybrand van Haersma Buma, Andries Knevel en Yassin Elforkani!
vrijdag 21 november om 20.00 uur

ThomasOpen organiseert ieder jaar in het najaar de Nacht van de Bijbel. Een avond waarin Evert Jan de Wijer (predikant van de Thomaskerk) en Wilfred Scholten (NCRV journalist) in gesprek gaan met bijzondere gasten over de Bijbel. Wat betekent de Bijbel in de huidige tijd? De gasten reageren ieder op een Bijbeltekst vanuit hun eigen biografie. Welk verhaal raakt hen en waarom?

Dit jaar zijn er weer bijzondere gasten! Esther Voet (directeur Centrum Informatie en Documentatie Israël), Sybrand van Haersma Buma (partijleider CDA), Andries Knevel (journalist EO) en Yassin Elforkani (jongeren imam, Contactorgaan Moslims & Overheid).

Onze gasten sluiten nauw aan bij de huidige actualiteit. De spanningen rondom Israël en antisemitisme, de radicale islam en de reactie van politiek en media hierop. Wat zegt de Bijbel hierover en wat hebben onze gasten aan teksten uit dat boek die hen inspireren, troost of richting geven? Kortom: een blik naar de actualiteit vanuit een heel ander gezichtspunt.

Evert Jan de Wijer en Wilfred Scholten gaan ieder vanuit hun expertise in gesprek met deze gasten. De Wijer vanuit een theologische invalshoek en Scholten vanuit een journalistieke invalshoek. De avond wordt omlijst door muziek en er zijn lekker hapjes en drankjes (inbegrepen in de prijs).

Het belooft een inspirerende, verwonderende en vrolijke avond te worden!

Thomastheater (Prinses Irenestraat 36 Amsterdam)
Toegang, inclusief hapjes en drankjes:
In de voorverkoop via website www.thomasopen.nl € 12,50
Aan de kassa € 15,00


 20141021

Lunchconcert Noa
dinsdag 21 oktober van 12.30 – 13 uur

'Noa', Hebreeuws voor 'beweging', wordt gevormd door Rob Zilverberg (klarinet, alt- en sopraansaxofoon en zang) en Arent te Kloese (piano, accordeon, djembé en zang).

Noa speelt vooral Klezmer. Dit de naam voor de traditionele instrumentale muziek van de Jiddisch sprekende Joden in Oost-Europa. Klezmer is een mengeling tussen Joodse muziek en muziek uit de Balkanlanden. Ook muziek uit het Joodse theater valt onder deze naam. Deze 'Jiddische Soul' is levensmuziek die evenals het leven zelf vele gezichten heeft: nu eens ingetogen, gevoelig en zelfs melancholiek of droevig, dan weer extravert, spetterend en vrolijk. Tijdens het optreden zullen de sferen zich dan ook snel afwisselen. Van de gezongen liedjes zijn er veel die een verhaal vertellen. Daarom is het muziek bij uitstek om naar te luisteren. Tussen de muziek door kunnen de beide muzikanten u natuurlijk het een en ander vertellen over deze bijzondere muziek.
Op het visitekaartje van Noa staat "van Klezmer tot Jazz". Dit geeft al aan dat Noa naast Klezmer ook geheel andere muziek op het repertoire heeft staan, waaronder Israëlische muziek, Zuid-Amerikaanse muziek, (pop)covers en jazzmuziek.

Het concert is gratis en begint om 12.30 en duurt tot 13.00 uur. Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door stadsdeel Zuid.

ThomasFilm
vrijdag 24 oktober ‘Adam’s apples’ om 19.30 uur
Elke laatste vrijdagavond van de maand (behalve in oktober) Film kijken en in gesprek over de film
met Evert Jan de Wijer, predikant Thomaskerk

Skinhead Adam komt net uit de gevangenis. Met zijn maten wil hij opnieuw flink doorzakken en buitenlanders in elkaar rammen. Helaas voor Adam moet hij nog een alternatieve straf vervullen, in een afgelegen parochie onder begeleiding van Ivan. Deze naïeve en positief ingestelde, maar humorloze geestelijke heeft van zijn parochie één groot, idyllisch rehabilitatiecentrum gemaakt. Als Ivan aan Adam vraagt wat hij hoopt te bereiken, schertst Adam dat hij een appeltaart zal bakken. Dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Naast kleptomaan-verkrachter Gunnar, politiek ‘terrorist’ Khalid en de labiele Sarah, komen ook de duivel en God roet in het eten gooien...

Regie: Anders Thomas Jensen. Met Mads Mikkelsen, Uhlrich Thomsen en Paprika Steen.

Na een korte inleiding door Evert Jan de Wijer (predikant Thomaskerk) kijken we gezamenlijk naar Adam’s apples. Daarna gaan met elkaar in gesprek over de film.

ThomasFilm start om 19.30 uur in het Thomastheater (Prinses Irenestraat 36 Amsterdam).
Een kaartje kost Euro 7,50.
Klik hier om een kaartje te reserveren.

ThomasFilm is iedere laatste vrijdagavond van de maand. Op de website of in onze volgende nieuwsbrief vindt u de aankondigingen.

Over ons
Thomas Open is een cultureel platform voor ontmoeting, verstrooiing en verdieping.
>meer info

Contactgegevens
Stichting Thomas Open
Prinses Irenestraat 36
1077 WX Amsterdam
Tel: 06-24899118
info@thomasopen.nl
www.thomasopen.nl

Afmelden
Wilt u geen nieuwsberichten meer  ontvangen? om u af te melden.