Indien deze e-mail niet goed wordt weergeven kunt u via deze link de webversie bekijken.

logo nieuwsbrief breed

Vrijdag aanstaande!
ThomasFilm Das weisse Band
30 januari 2015 om 19.30 uur
Elke laatste vrijdagavond van de maand Film kijken en in gesprek over de
film met Evert Jan de Wijer, predikant Thomaskerk

Net voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog wordt een rustig Duits dorpje opgeschrikt door een aantal onverklaarbare gebeurtenissen. Een kabel wordt gespannen om de dokter met zijn paard ten val te brengen, een schuur vliegt in de fik en twee kinderen worden ontvoerd en gemarteld. De schoolleraar observeert en onderzoekt de gebeurtenissen en komt beetje bij beetje dichterbij de verschrikkelijke waarheid.

Regie: Michael Haneke
Acteurs: Christian Friedel, Burghart Klaußner, Ulrich Tukur

Na een korte inleiding door Evert Jan de Wijer (predikant Thomaskerk) kijken we gezamenlijk naar Das Weisse Band. Daarna gaan met elkaar in gesprek over de film.

ThomasFilm start om 19.30 uur in het Thomastheater (Prinses Irenestraat 36 Amsterdam).
Een kaartje kost € 7,50.
Klik hier om een kaartje te reserveren.

ThomasFilm is iedere laatste vrijdagavond van de maand. Op de website of in onze volgende nieuwsbrief vindt u de aankondigingen.

 20150203 120150203 2

Lunchconcert Jørgensen & Vermeulen
dinsdag 3 februari van 12.30 – 13 uur

Thorwald Jørgensen, theremin
Thijn Vermeulen, piano

Thorwald Jørgensen is op dit moment een toonaangevende klassieke theremist. Dit instrument vraagt net zoals percussion een goede coördinatie van de linker en rechter hand en wordt bespeeld als een snaar instrument. Thorwald speelt met kamer musikanten, als solist en in orkesten als theremist in Europa, Noord en Zuid Amerika, Canada en Rusland. Een hoogtepunt was de Nederlandse premiere van het theremin concertino van componist Anis Fuleihan. Naast concerten treedt Thorwald op voor radio en televisie en festifals in Nederland, Duitsland, Engeland, Zwitserland, Canada en Rusland. Als kamermusikant vormt hij een duo met Thijn Vermeulen en harpiste Renske de Leeuw. Hij beheert een bibliotheek van originele muziek voor de theremin en er zijn een aantal voor hem gecomponeerde nieuwe werken.

Thijn Vermeulen is een veel gevraagd pianist van zangers, instrumentalisten en ensembles. Daarnaast geniet hij van het optreden als solo pianist. In 2013 is Thijn in Utrecht afgestudeerd aan de Master of Music. In deze Master van, bij uitzondering, drie jaar heeft hij gestudeerd bij Henry Kelder. Hij heeft de normale master van twee jaar gevolgd met specialisatie kamermuziek, en in een speciaal verleend extra jaar heeft hij zich verder gespecialiseerd in het begeleider - en correpetitorschap. Hierdoor heeft Thijn twee Master eindexamens gedaan, die hij beide met veel succes heeft gehaald. Samen met alt Nicky Bouwers vormt Thijn het duo Bouwers Vermeulen, met wie hij de cd "To Live, To Love" heeft uitgebracht. Thijn vormt ook een duo met Thereminist Thorwald Jørgensen. Met sopraan Nicky de Bie en mezzo-sopraan Jony Overdijk is Thijn het trio Bella Trovata. Hiernaast speelt Thijn in het Rusne-Thijn duo met saxofoniste Rusne Mikiskaité. Thijn heeft hiernaast masterclasses en lessen gevolgd van onder andere, Rudolf Jansen, Martyn van der Hoek, David Bollen, Paolo Giacometti, Charlotte Margiono, Klara Würtz en Mila Baslawskaja.

Het concert is gratis en begint om 12.30 en duurt tot 13.00 uur. Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van de Thomas.

Over ons
Thomas Open is een cultureel platform voor ontmoeting, verstrooiing en verdieping.
>meer info

Contactgegevens
Stichting Thomas Open
Prinses Irenestraat 36
1077 WX Amsterdam
Tel: 06-24899118
info@thomasopen.nl
www.thomasopen.nl

Afmelden
Wilt u geen nieuwsberichten meer ontvangen? om u af te melden.