Indien deze e-mail niet goed wordt weergeven kunt u via deze link de webversie bekijken.

logo nieuwsbrief breed

Donderdag aanstaande!
ThomasBoek
12 maart 2015 om 20.00 uur

Evert Jan de Wijer bespreekt in deze ThomasBoek het boek 'De stamhouder' van Alexander Münninghoff.

Ik ben geboren op 13 april 1944 in Posen, een oude Poolse stad die eeuwenlang Pozna werd genoemd. Maar toen ik er geboren werd, te midden van bombardementen die het einde der tijden leken aan te kondigen, was dit Posen een Duitse stad vanwaaruit Hitler-Duitsland zijn Heerestruppen naar de Sovjet-Unie had gestuurd en die nu de verminkten, de gewonden, de doden en een onafzienbare stoet vluchtelingen terugkreeg.
Mijn familie had deel aan dat drama. Over hen gaat dit boek. En over de gevolgen van de oorlog. Over een sluwe grootvader, die op spectaculaire wijze een van de rijkste mensen van Letland was geworden, maar twee dagen voordat de oorlog uitbrak met zijn Russische vrouw en vier kinderen, met achterlating van al zijn bezittingen, moest vluchten naar Nederland. Over een naïeve vader, die aan het Oostfront, in het uniform van de Waffen ss, uit idealisme tegen de Sovjets vocht en vervolgens in Nederland ten onder ging. Over een moeder, die na de scheiding naar Duitsland vluchtte en mijn moeder niet mocht zijn. En over mij, de kleinzoon, de zoon, de stamhouder.

Alexander Münninghoff (Pozna, 1944) is journalist en Ruslandkenner. Hij is winnaar van de Prijs voor de Dagbladjournalistiek en auteur van Tropenjaren in Moskou (1991), over zijn tijd als correspondent in de Sovjet-Unie. De stamhouder is autobiografisch en berust op feiten en familieverhalen.

ThomasBoek start om 20.00 uur in het Thomastheater (Prinses Irenestraat 36 Amsterdam).
De toegang is gratis.

ThomasBoek vindt tweemaandelijks plaats op de tweede donderdag van de maand. Op de website of in onze volgende nieuwsbrief vindt u de aankondigingen.

 Lunchconcert Ana Ester Santos (wijziging in het programma)
dinsdag 17 maart 2015 van 12.30 – 13 uur

Ana Ester Santos, harp, is geboren in Portugal in 1995 en begon haar studie in de muziek op vijfjarige leeftijd. Ana Ester Santos speelde als solist, in kleine ensembles of als lid van een symfonisch orkest. Zij nam onder andere deel aan de VIII en IX International Summer Courses van Symphonic Orchestra in Leiria met de gerenommeerde dirigent Jean-Sebastien Bereau. Ana Ester werd bekroond met verschillende eerste prijzen, waaronder de speciale Rui Barral award in de Leiria Jong Talenten Wedstrijd. Een van Portugal's meest gerenommeerde hedendaagse muziek componisten (Sergio Azevedo) heeft zelfs een Sonatine speciaal voor haar samengesteld. Ana Ester Santos nam deel aan masterclasses bij Mario Falcao (NY-Fredonia, Wereld Harp Congress) en met Maria Rosa Calvo-Manzano (Madrid Real Conservatorium Superior de Musica). Verder nam zij had zij les van Park Stickney (jazz harpist), Karen Vaughan (Koninklijke Academie voor muziek), Eira Lynn Jones (Royal Northern College of Music) en Florence Sitruk (Haute Ecole de Musique). Ana Ester studeert momenteel aan het Conservatorium van Amsterdam.

Het concert is gratis en begint om 12.30 en duurt tot 13.00 uur.

Over ons
Thomas Open is een cultureel platform voor ontmoeting, verstrooiing en verdieping.
>meer info

Contactgegevens
Stichting Thomas Open
Prinses Irenestraat 36
1077 WX Amsterdam
Tel: 06-24899118
info@thomasopen.nl
www.thomasopen.nl

Afmelden
Wilt u geen nieuwsberichten meer  ontvangen? om u af te melden.