Indien deze e-mail niet goed wordt weergeven kunt u via deze link de webversie bekijken.

logo nieuwsbrief breed

Vrijdag aanstaande!
ThomasFilm
20 maart 2015 om 19.30 uur

Na een korte inleiding door Evert Jan de Wijer (predikant Thomaskerk) kijken we gezamenlijk naar Melancholia. Daarna gaan met elkaar in gesprek over de film.

'Melancholia' vertelt het verhaal van een groep mensen die moet zien om te gaan met het sterven van de Aarde. Onder hen zijn de twee zussen Justine (Kirsten Dunst) en Claire (Charlotte Gainsbourg). Justine staat op het punt om te trouwen, als er plotseling een enorme planeet genaamd ‘Melancholia’ kennelijk dreigend dicht bij de aarde opdoemt...

ThomasFilm start om 19.30 uur in het Thomastheater (Prinses Irenestraat 36 Amsterdam). Een kaartje kost €7,50. Bestel een kaartje via deze link en betaal meteen met iDEAL.

ThomasFilm vindt elke maand plaats. Op de website of in onze volgende nieuwsbrief vindt u de aankondigingen.

 

20150331

 Lunchconcert Merain Trio
dinsdag 31 maart 2015 van 12.30 – 13 uur

Het Merain Trio bestaat uit Mieke Manschot (zang), Mirjam Rietberg (harp) en Sandra Wallner (viool).

De mooiste Ierse klassieke en traditionele muziek uit verschillende tijden. Een ontroerend en onderhoudend programma waarin ook de uitleg over de muziek en instrumenten niet ontbreekt. Liederen, songs en traditionele instrumentale muziek wisselen elkaar af in dit kleurrijke programma van de dames van Merain.

Merain startte als trio in de zomer van 2010. De musici deelden de wens om vanuit hun klassieke concerten te spelen met volksmuziek invloeden. Deze wens heeft inmiddels geleid tot een veelzijdig repertoire en bijzondere concertprogramma's. Muziek gaat voor dit trio over passie en communicatie en het creëren en delen van een bijzonder moment.
Het eerste programma van Merain was het betoverende kerstprogramma “A Celtic Xmas” bestaande uit Engelse en Keltische kerstliederen. Dit sfeervolle concert wordt inmiddels jaarlijks op diverse plaatsen uitgevoerd. Van dit programma is een CD uitgebracht.
Merain startte in 2011 “A thing of beauty”, een programma met de prachtigste muziek uit Schotland, Wales, Engeland en Ierland. Dit concert omvat een combinatie van traditionele muziek èn klassieke componisten als Vaughan Williams, Britten, Balfe en Esposito.
Het nieuwste concertprogramma van Merain is “Irish treasures”, een concertprogramma met klassieke en traditionele Ierse en muziek uit verschillende tijden. Bovendien is Merain naast het arrangeren ook begonnen met het zelf schrijven van muziek.

Het concert is gratis en begint om 12.30 en duurt tot 13.00 uur.

Over ons
Thomas Open is een cultureel platform voor ontmoeting, verstrooiing en verdieping.
>meer info

Contactgegevens
Stichting Thomas Open
Prinses Irenestraat 36
1077 WX Amsterdam
Tel: 06-24899118
info@thomasopen.nl
www.thomasopen.nl

Afmelden
Wilt u geen nieuwsberichten meer  ontvangen? om u af te melden.