Indien deze e-mail niet goed wordt weergeven kunt u via deze link de webversie bekijken.

logo nieuwsbrief breed
Laatste Lunchconcert van het jaar: Jaspers & Schafkle
dinsdag 17 december 2013 van 12.30-13 uur
na afloop wordt u uitgenodigd voor een hapje en een drankje

20131213 kleinDinsdag 17 december 2013 is het laatste lunchconcert van het jaar met Jaspers & Schafkle. Zij spelen verschillende stukken van Johann Sebastian Bach.
Susanne Jaspers (viool) is verbonden aan het Koninklijk Concertgebouw Orkest en speelt in verschillende kamermuziekensembles. Zij is actief betrokken bij de oprichting van de Academie voor Jong Talent van het KCO en werkt mee aan het opzetten van een leerplan voor strijkers in Nederland. Susanne bespeelt een viool van Ruger, Franc. uit Cremona van 1686.
David Schafkle (orgel) won in 2007 de tweede prijs van het orgelconcour 'Johann Sebastian Bach' in Arnstadt en in 2009 de tweede prijs van het orgelconcour 'Gottfried-Silbermann' in Freiberg. Schafkle speelt naast orgel piano en klavecimbel. Hij speelt in diverse kamermuziekensembles met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest en is de organist van de Sloterkerk in Amsterdam.

Het concert is gratis en begint om 12.30 en duurt tot 13.00 uur. Na afloop bieden wij u een hapje en een drankje aan.

Nacht van de Bijbel succes in nieuwe samenstelling

Op 6 december jl. vond de Nacht van de Bijbel in de nieuwe samenstelling met Wilfred Scholten (journalist) en Evert Jan de Wijer (theoloog en predikant van de Thomaskerk) plaats. Scholten en De Wijer gingen in gesprek met Carola Schouten (Tweede Kamerlid CU) en Wim Aantjes (oud-politicus CDA) en met Gerda Havertong (theatermaker) en Ruben van Zwieten (Theoloog van het Jaar). Het werden inspirerende en vooral ook persoonlijke gesprekken over de rol van de Bijbel in het leven van de sprekers. Klik hier voor de foto's en klik hier voor een link naar een interview in Trouw met Wim Aantjes

Kunstexpositie Rites de Passage
12 januari 2014: toelichting op tentoonstelling door curator
31 januari 2014: finissage

Op zondag 12 januari vindt aansluitend aan de kerkdienst in de Thomas Kerk een toelichting op de tentoonstelling Rites de Passages plaats. Rites de Passage bevat werken van de kunstenaars Éric Giraudet de Boudemange, Philipp Kremer, Gregory Buchert en Allard van Hoorn. In de werken van deze kunstenaars staan eigentijdse rites de passage (overgangsrituelen) centraal.
Julia Geerlings, curator van de tentoonstelling, gaat na een korte introductie op de tentoonstelling in gesprek met gemeenteleden en andere belangstellenden. U bent van harte uitgenodigd voor deze gratis bijeenkomst. Meld u aan via www.thomasopen.nl

Philipp Kremer ontving dit jaar de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Zijn schilderijen bevragen de idealen van leefgemeenschappen en het saamhorigheidsgevoel dat uitgedrukt wordt in benauwende rituele handelingen van een groep mensen

In het poëtische videowerk Gourdoulou van Gregory Buchert (in samenwerking met Jonathan Schall) staan twee mannen centraal, de een op de schouders van de andere, die zowel paard als ridder symboliseren op een mysterieuze queeste door de weerbarstige natuur.

Allard van Hoorn zal tijdens de finissage (op 31 januari a.s. - 18.00 uur) een site-specifiek geluidswerk uitvoeren met behulp van de aanwezige orgels in de kerk.

20140124

Nico Knapper
Vrijdag 24 januari 2014 om 20.00 uur

Op vrijdagavond 24 januari zal Nico Knapper wederom onze harten verwarmen met prachtige Franse chansons en zijn bijzondere anekdotes. Zijn eerdere voorstelling in het Thomastheater was een groots succes en we zijn dan ook zeer verheugd dat Nico ook dit jaar in onze theaterzaal komt optreden.

Nico Knapper (1934) begon zijn carrière als chansonnier in het Parijs van de jaren vijftig en zestig, naast grootheden als Jacques Brel, Barbara, Jean Ferrat, Georges Moustaki, Guy Béart, Gilbert Becaud. Hij trad met ze op en was persoonlijke bevriend met ze. Om zijn carrière te vieren en zijn tachtigste levensjaar luister bij te zetten vertelt hij graag zijn bijzondere verhaal doorspekt met mooie anekdotes.

Aanvang 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur
Koop snel uw kaarten via onze site www.thomasopen.nl: entree €15,-

Online kaarten kopen nu mogelijk!

Het is nu mogelijk online kaarten te kopen voor voorstellingen van Thomas Open! Thomas Open biedt haar bezoekers graag deze extra service. U betaalt via de site de kaarten met iDeal. Uw bevestigingsemail dient als toegangsbewijs.

Over ons
Thomas Open is een cultureel platform voor ontmoeting, verstrooiing en verdieping.
>meer info

Contactgegevens
Stichting Thomas Open
Prinses Irenestraat 36
1077 WX Amsterdam
Tel: 06-24899118
info@thomasopen.nl
www.thomasopen.nl

Afmelden
Wilt u geen nieuwsberichten meer  ontvangen? om u af te melden.