Indien deze e-mail niet goed wordt weergeven kunt u via deze link de webversie bekijken.

logo nieuwsbrief breed

201310251

NIEUWE DATUM finissage kunstexpositie: donderdag 30 januari 2014

De afsluiting van de expositie Rites de Passage is donderdag 30 januari 2014 (let op nieuwe datum!) van 18 tot 21 uur.

Rites de Passage bevat werken van de kunstenaars Éric Giraudet de Boudemange, Philipp Kremer, Gregory Buchert. De finnissage zal door Allard van Hoorn verzorgd worden. In de werken van deze kunstenaars staan eigentijdse rites de passage (overgangsrituelen) centraal. Allard van Hoorn zal tijdens de finissage een site-specifiek geluidswerk uitvoeren met behulp van de aanwezige orgels in de kerk.

Eric Giraudet de Boudemange heeft de opening verzorgd met de Thorn Birds Performance waar de rituelen rond de duivenmelkerij centraal stonden. Hij legde met behulp van een levende duif uit welke rituelen de duivenmelkers doormaken, waarna hij de duif losliet om terug te vliegen naar Frankrijk.
Philip Kremer, die dit jaar uit handen van Koning Willem Alexander de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst ontving, bevraagt in zijn schilderijen de idealen van leefgemeenschappen en het saamhorigheidsgevoel daarin. De schilderijen drukken mensen in leefgemeenschappen uit. Het spannende van de schilderijen is dat zij op het eerste gezicht saamhorigheid lijken uit te drukken, maar in tweede instantie ook heel benauwend kunnen zijn. Philip heeft bij het maken van de schilderijen geput uit zijn eigen ervaringen toen hij opgroeide in een leefgemeenschap.
Gourdoulou en Gregory Buchert (in samenwerking met Jonathan Schall) hebben een videokunstwerk gemaakt waarin een man een andere man door het landschap draagt. De reis staat symbool voor de reis van het leven. Gergory heeft de film gemaakt toen zijn beste vriend in psychische problemen raakte en hij hem heeft bijgestaan. Gregory wil met de film zijn betrokkenheid bij zijn vriend in zijn reis door het leven laten zien.
Meldt u aan door een email te sturen aan info@thomasopen.nl

Over ons
Thomas Open is een cultureel platform voor ontmoeting, verstrooiing en verdieping.
>meer info

Contactgegevens
Stichting Thomas Open
Prinses Irenestraat 36
1077 WX Amsterdam
Tel: 06-24899118
info@thomasopen.nl
www.thomasopen.nl

Afmelden
Wilt u geen nieuwsberichten meer  ontvangen? om u af te melden.