Indien deze e-mail niet goed wordt weergeven kunt u via deze link de webversie bekijken.

logo nieuwsbrief breed

89420140227 1 

Aanstaande donderdag!
Verkiezingsdebat gemeenteraadsverkiezingen in ThomasTheater
Donderdag 27 februari 2014 om 20.00 uur

De Protestantse Kerk Amsterdam is een kerk met hart en ziel voor stad en buurt. Hoe kijken de lijsttrekkers van de partijen die meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen aan tegen die rol van de kerk in de stad? Wat vinden zij van onderwerpen waar kerk en diaconie zich voor inzetten?

Bijvoorbeeld eenzaamheid in de stad, wat kan de lokale politiek daar aan doen? Hoe moet het verder met de mensen van de Vluchtkerk? Kan het stadsbestuur levensbeschouwelijke instellingen inzetten voor de leefbaarheid van de stad? Wat is een participerende samenleving?

Over deze en andere onderwerpen op het snijvlak van politiek en geloof gaan de lijsttrekkers van PvdA, VVD, D66, SP, GroenLinks, CDA en de ChristenUnie met elkaar en de aanwezigen in debat. De leiding van het debat is in handen van NCRV-journalist Wilfred Scholten.

Dit lijsttrekkersdebat voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen is inmiddels een goede traditie. Vier jaar geleden vond het plaats in de Noorderkerk, deze keer in het Thomas Theater in de Thomaskerk aan de Zuidas.

89220140228 

Muzikale theatervoorstelling: Paulus, in het oog van de storm
28 februari 2014 om 17 uur

In deze muzikale theatervoorstelling presenteren Kees Posthumus en Juul Beerda Paulus als de apostel van de vrijheid. Vanaf het moment dat hij het licht heeft gezien en een stem heeft gehoord, zal Paulus gepassioneerd en onvermoeibaar vrijheid voor ieder mens verkondigen. In een decor van fok- en grootzeilen en op de klanken van een accordeon onderzoekt Paulus de mogelijkheden en grenzen van deze grootse, bijna niet te vatten vrijheid.

Thomas Open organiseert in samenwerking met Leerhuis Amsterdam en Tenach en Evangelie deze voorstelling als introductie van het programma van LATE.

Lokatie: Thomas Theater, Prinses Irenestraat 36 Amsterdam
Koop snel uw kaarten via onze site - entree €10,-

 20140304 1 20140304 2

Lunchconcert Duo Edelen
Dinsdag 4 maart van 12.30 – 13 uur

Fred Edelen (barokcello) en Christina Scott Edelen (klavecimbel) vormen samen het Duo Edelen. Fred Edelen is geboren in Bloomington (VS) en speelt zowel de moderne als de barokcello. Christina Scott Edelen is bekend als een veelzijdig claveciniste, fortepianiste en organiste. Duo Edelen speelt sinds 1983 samen in talloze concerten in de VS en Europa. Recente optredens zijn o.a. in het Edinburgh University Museum of Musical Instruments en bij het Houston Fine Arts Museum. Als artistieke leiders van Early Music Southwest treden ze regelmatig op in het Zuidwesten van Amerika. In 2011 presenteren ze hun eerste Barok kinderconcert bij het Rienzi Collection te Houston. Ze zijn regelmatig te horen op Nederlandse podia.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door stadsdeel Zuid. Het concert is gratis en begint om 12.30 en duurt tot 13.00 uur.

 Noteer alvast in uw agenda
Opening nieuwe expositie All too beautiful: vrijdag 21 maart van 18 – 21 uur
Workshop Calvijntjes kleien: zondag 23 maart na afloop van de dienst

Op vrijdag 21 maart opent de nieuwe expositie All too beautiful van Thomas Open met de kunstenaars Sean Hannan, Witte van Hulzen, Mees van Hulzen en Sander Breure.
Onderdeel van de expositie is het gezamenlijk kleien van ‘Calvijntjes’ die in de kerk zullen worden geëxposeerd. In elk geval op zondag 23 maart na afloop van de dienst zullen wij in een workshop gezamenlijk Calvijntjes kleien. Andere data voor de workshops worden binnenkort bekend gemaakt op onze site.

Online kaarten kopen nu mogelijk!

Het is nu mogelijk om ook online uw kaarten te kopen voor voorstellingen van Thomas Open! Thomas Open biedt haar bezoekers graag deze extra service. U betaalt via de site de kaarten met iDeal. Uw bevestigingsemail dient als toegangsbewijs.

Over ons
Thomas Open is een cultureel platform voor ontmoeting, verstrooiing en verdieping.
>meer info

Contactgegevens
Stichting Thomas Open
Prinses Irenestraat 36
1077 WX Amsterdam
Tel: 06-24899118
info@thomasopen.nl
www.thomasopen.nl

Afmelden
Wilt u geen nieuwsberichten meer  ontvangen? om u af te melden.