Indien deze e-mail niet goed wordt weergeven kunt u via deze link de webversie bekijken.

logo nieuwsbrief breed

Wijziging openingstijden nieuwe expositie: vrijdag 21 maart van 19 – 21 uur
Openingsperformance Preaching to the choir: 20 uur
Gezamenlijk Calvijntjes kleien: zondag 23 maart, 30 maart en 6 april na afloop van de dienst

De nieuwe expositie ‘Het verlangen naar een beeld’ van Seán Hannan, in samenwerking met Joppe van Hulzen en Mees van Hulzen opent vrijdag aanstaande (21 maart) van 19 – 21 uur. Om 20 uur is de openingsperformance Preaching to the choir met medewerking van de cantorij van de Thomaskerk en Schola Cantorum Amsterdam.

Johannes Calvijn was de grondlegger van de predestinatie- of uitverkiezingsleer. In die leer geldt dat God reeds van tevoren heeft bepaald wie de goddelijke rechtvaardiging ten deel valt en wie niet. In lijn met die overtuiging was Calvijn van mening dat het plaatsen van beelden in kerken de mens te veel af zou leiden en idolatrie, afgoderij, zou aanwakkeren. Kunstenaar Seán Hannan woonde lang met zijn vrienden Joppe en Mees van Hulzen in de Johannes Calvijnlaan in Amstelveen. In die straat begonnen zij gezamenlijk beeldjes van Calvijn te kleien. Het werd een lange traditie met steeds meer vrienden, waaronder Sander Breure en Witte van Hulzen die hun bijdrage aan de tentoonstelling geven. De tentoonstelling ‘Het verlangen naar een beeld’ brengt deze traditie, waarin geflirt wordt met idolatrie, naar de Thomaskerk. Op de eerste drie zondagen na de opening wordt een ieder uitgenodigd om na de dienst deel te nemen aan de tentoonstelling door een beeld van Calvijn te kleien.

De tentoonstelling loopt van 21 maart 2014 tot 20 april 2014
De opening is op 21 maart van 19-21 uur met de openingsperformance om 20:00
Kleien van Calvijn: op zondagen 23 maart, 30 maart en 6 april kleien wij na afloop van de dienst om 12 uur gezamenlijk een beeldje van Calvijn. Meld u aan via info@thomasopen.nl

Lees meer in het persbericht.

Over ons
Thomas Open is een cultureel platform voor ontmoeting, verstrooiing en verdieping.
>meer info

Contactgegevens
Stichting Thomas Open
Prinses Irenestraat 36
1077 WX Amsterdam
Tel: 06-24899118
info@thomasopen.nl
www.thomasopen.nl

Afmelden
Wilt u geen nieuwsberichten meer  ontvangen? om u af te melden.