Indien deze e-mail niet goed wordt weergeven kunt u via deze link de webversie bekijken.

logo nieuwsbrief breed

20140415 1   20140415 2

Lunchconcert Vigh en Borsboom
dinsdag 15 april van 12.30 – 13 uur

Vigh en Borsboom

Duo Borsboom en Vigh... bestaat uit saxofonist Peter Vigh en pianist Tobias Borsboom; twee jonge musici die in dit duo hun muzikale gedrevenheid met elkaar delen.
Tobias en Peter leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Inmiddels hebben ze daar hun masterdiploma behaald. Ook zijn deze twee jonge musici nauw verbonden aan Dutch Classical Talent. Met het Berlage Saxophone Quartet werd Peter Vigh winnaar van de Award in april van dit jaar. Tobias Borsboom zal als finalist te horen zijn in de editie 14/15.

Zij spelen werken van Erik Satie. Erik Satie, excentriekeling bij uitstek, leefde in Parijs aan het begin van de 20ste eeuw. Hij inspireert en laat zich inspireren door tijdgenoten. Grote kunstenaars omringen hem. Zo is Claude Debussy zijn vriend, Francis Poulenc bewondert hem.

Het concert is gratis en begint om 12.30 en duurt tot 13.00 uur. Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Thomas Open.

20140414

De tentoonstelling Het verlangen naar een beeld loopt tot 20 april

De afgelopen weken hebben kunstenaars en gemeenteleden samen de expositie ‘Het verlangen naar een beeld’ van Seán Hannan, in samenwerking met Joppe van Hulzen en Mees van Hulzen vorm gegeven. De openingsperformance Preaching to the choir startte met de cantorij van de Thomaskerk en Schola Cantorum Amsterdam die gezamenlijk en tegen elkaar in zongen. Na afloop en op drie daarop volgende zondagen hebben bezoekers gezamenlijk Calvijntjes gekleid. De kerkzaal van de Thomaskerk is gevuld met heel veel verschillende beelden van Calvijn.

De tentoonstelling loopt tot 20 april: als u de ‘Calvijntjes’ wilt bekijken, kunt u na afloop van een zondagsdienst (rond 11.30 uur) langskomen of neem contact op met de koster voor een ander tijdstip (www.thomaskerk.nl).

In de week na 20 april kunnen alle deelnemers aan de workshops hun eigen Calvijntje meenemen.

Binnenkort nog meer foto’s op onze website.

Johannes Calvijn was de grondlegger van de predestinatie- of uitverkiezingsleer. In die leer geldt dat God reeds van tevoren heeft bepaald wie de goddelijke rechtvaardiging ten deel valt en wie niet. In lijn met die overtuiging was Calvijn van mening dat het plaatsen van beelden in kerken de mens te veel af zou leiden en idolatrie, afgoderij, zou aanwakkeren. Kunstenaar Seán Hannan woonde lang met zijn vrienden Joppe en Mees van Hulzen in de Johannes Calvijnlaan in Amstelveen. In die straat begonnen zij gezamenlijk beeldjes van Calvijn te kleien. Het werd een lange traditie met steeds meer vrienden, waaronder Sander Breure en Witte van Hulzen die hun bijdrage aan de tentoonstelling geven. De tentoonstelling ‘Het verlangen naar een beeld’ brengt deze traditie, waarin geflirt wordt met idolatrie, naar de Thomaskerk.

Over ons
Thomas Open is een cultureel platform voor ontmoeting, verstrooiing en verdieping.
>meer info

Contactgegevens
Stichting Thomas Open
Prinses Irenestraat 36
1077 WX Amsterdam
Tel: 06-24899118
info@thomasopen.nl
www.thomasopen.nl

Afmelden
Wilt u geen nieuwsberichten meer  ontvangen? om u af te melden.