La Grande Belezza

 2 oktober 2015, 19:30 uur

De eerste ThomasFilm van het seizoen 2015-2016 is La Grande Belezza ('de grote schoonheid'), een Italiaanse dramafilm uit 2013 onder regie van Paolo Sorrentino.

La grande bellezza wordt gezien als een ode aan La dolce vita, een film uit 1960 van de Italiaanse regisseur Federico Fellini over het decadente 'zoete leven' van de Romeinse jaren zestig.

De hoofdpersoon van La grande bellezza is Jep Gambardella, een 65-jarige journalist die in zijn jonge jaren een bekroonde roman schreef. Na dit vroege succes dompelde Gambardella zich onder in het mondaine nachtleven van Rome en schreef hij nooit meer een tweede roman. In de film raakt de hoofdpersoon gedesillusioneerd over de holle pretenties en lege seks in zijn omgeving en treurt hij over de gemiste kansen in zijn leven, zoals zijn verloren jeugdliefde. Gambardella besluit zijn leven een nieuwe wending te geven en op zoek te gaan naar de eigenlijke zin en schoonheid van het leven.

Behalve een ontmaskering van de decadente beau monde van Rome is La grande bellezza ook een eerbetoon aan de eeuwige schoonheid van de stad, die door Paolo Sorrentino in prachtige beelden wordt vastgelegd.

Na een korte inleiding door Evert Jan de Wijer (predikant Thomaskerk) kijken we gezamenlijk naar de film. Daarna gaan met elkaar in gesprek over de film.

ThomasFilm start om 19.30 uur. Een kaartje kost €7,50.

20151002

 Bekijk hier de trailer van de film: