Vida Matičič Malnaršič & Misaki Yamada

27 mei 2014, 12:30-13:00 uur

Vida Matičič Malnaršič, sopraan
Misaki Yamada, piano

Robert Schumann (1810-1856)   Frauenliebe und leben, op. 42
1. Seit ich ihn gesehen
2. Er, de Herrlichste von allen
3. Ich kann's nicht fassen, nicht glauben
4. Du Ring an meinem Finger
5. Helft mir, ihr Schwestern
6. Sűsser Freund, du blickest
7. An meinem Herzen, an meiner Brust
8. Nun hast du mir den ersten Schmerz getan

Dit concert werd mogelijk gemaakt door stadsdeel zuid

20140527 1De Sloveense sopraan Vida Matičič begon haar zangstudie bij Muziekschool Cerknica en zette deze voort op de Koper Kunst Grammar School in de klas van zangleraar Nina Kompare Volasko. In de jaren 2008 tot 2014 heeft zij haar Bachelor en Master Studies behaald in de klas van Valerie Guillorit aan het Conservatorium van Amsterdam in Nederland. Vida heeft met veel verschillende muziekgroepen en muzikanten gezongen en was lid van de elite zanggroep The World Youth Choir geweest waarmee ze de grote eer had te mogen optreden tijdens de Nobelprijs voor de vrede prijsuitreikingen in 2011 in Oslo, Noorwegen. Zij ontving de zilveren diploma op het Sloveense nationale competitie van jonge musici in 2004, 2006 en 2008 en ze ontving een diploma van de jongste finalist van de Internationale wedstrijd voor zangers "Seghizzi" in Italië in juli 2008. In de jaren 2011 en 2012 zong ze in de spectaculaire operaproductie van Gluck 's Orfeo ed Euridice op Paleis Soestdijk - een opera op, in en boven het vijver achter het koninklijk paleis - voor een publiek van 90.000 mensen. In mei 2013 trad ze op in het experimentele opera project Opera Playground in het kader van de Europese Operadagen. In de zomer zal ze de rol van Marcellina in Le Nozze di Figaro van Mozart uitvoeren als onderdeel van een operaprogramma op het eiland Isle d' Yeu in Frankrijk.

20140527 2Misaki Yamada is geboren in Japan, 1986. Ze begon piano te spelen onder begeleiding van haar vader toen ze drie jaar oud was. Misaki studeerde piano onder verschillende docenten tijdens haar middelbare schoolperiode, en ontving de eerste prijs in een competitie georganiseerd door de High School Culture Federation van de prefectuur Kanagawa, Japan, in januari 2005.
In het zelfde jaar verhuisde ze naar Nederland om muziek te studeren onder Willem Brons op het Conservatorium van Amsterdam, en genoot onderwijs van hem gedurende de volgende zes jaar.

Misaki's talenten liggen niet alleen in muziek, maar ook in de beeldende kunst. In februari 2008 voerde ze haar eerste Manga-concerttour op in de Verenigde Staten als onderdeel van een pianotrio met Blake Weston en Ragnheiður Jónsdóttir. Deze opvoering bestond uit een diavoorstelling van haar Mangatekeningen, aangevuld door de gelijktijdig gespeelde live pianomuziek van het trio.
Nadat Misaki was geaccepteerd tot een Master op het Conservatorium van Amsterdam gaf ze een zomerconcerttour in Niigata, Japan. Daarnaast werd ze uitgenodigd om met Blake Weston en Saeko Oguma als pianotrio op te treden voor de viering van het 125-jarige bestaan van het Conservatorium in september 2009.
In 2010, de 200-jarige verjaardag van Frédéric Chopin, maakte Misaki haar tweede Manga-diavoorstelling, ditmaal over zijn levensverhaal, en gaf daarvan de debuutvoorstelling in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het was een enorm succes met meer dan 200 mensen in het publiek.
Misaki heeft onderwijs genoten van Yoko Suzuki, Louis Leerink, Alexander Jenner en Willem Brons.