Astra Trio

19 november 2013 - 12:30-13:00 uur20131119

Astra trio
Monika Geibel, viool
Emirhan Tuga, clarinet
Olga Bučo, piano

 

Darius Milhaud (1892-1974)

 

Suite voor viool,klarinet en piano (1937)
Ouverture
Divertissement
Jeu
Introduction et Final

Alexander Arutiunian (1920-2012)

 

Suite voor viool, klarinet en piano (1992)
Introduction
Scherzo
Dialog
Final

 

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zuid


Monika Geibel werd geboren in Saarburg, Duitsland. Haar eerste vioollessen kreeg zij van Eva Shivek in Trier op 8-jarige leeftijd. Ze speelde in het Kamerorkest van Saarburg, waar ze later de taak van concertmeester vervulde.
Daarna vervolgde ze haar muziekstudie aan de Universiteit van Oklahoma, V.S. Daar was ze concertmeester van het University of Oklahoma Orchestra. Vervolgens studeerde zij met Kenneth Goldsmith van de Rice University te Houston. Zij speelde in het Städtische Theaterorchester Trier, het Oklahoma City Philharmonic Orchestra, het Corpus Christi Symphony Orchestra en het Orchestra X in Houston. Door de jaren heen speelde ze ook in kamermuziekensembles zoals kwartetten en duo's.
In 1997 nam ze deel aan een kwartet-workshop van het Portland String Quartet in Maine en in 1998 speelde ze in concerten bij de Europese Mozart Academy in Polen. In Nederland speelt ze in het Nederlands Philhamonisch en Kamer Orkest, Holland Symfonia en diverse Kamermuziek ensembles. Sinds 2008 is ze lid van het Chagall Quartet.

Emirhan Tuga begon zijn professionele muziekopleiding aan het staatsconservatorium van de Hacettepe Universiteit in Ankara bij Ekrem Oztan en studeerde af in 1993. Hij kreeg vervolgens een beurs van de 'Philharmonic Society' in Istanbul om zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam onder Emiel Kleymeer en Piet Honingh voort te zetten. Hij nam hij deel aan kamermuziek cursussen van Bas Pollard en Willem Brons. In 1997 studeerde hij af.
Als klarinettist speelde hij freelance bij het Nederlands Radio Filharmonisch orkest en het Promenade Orkest. Hij heeft samengewerkt en deelgenomen aan projecten en concerten van hedendaagse componisten zoals J. Raas, M. Doguduyal, M. Tilzer en Y.Tada. Hij speelt regelmatig met kamermuziek ensembles zoals het Tombaz ensemble, het Chagall strijk kwintet en het Meriam de Korte Ensemble. Hij nam deel aan festivals en concerten in Hongarije, Engeland, België, Duitsland, Japan en Turkije. Als docent hij gaf diverse masterclasses en workshops in Nederland, Turkije en Finland. Emirhan organiseert Internationale muziekprojecten voor jonge musici in Nederland. Hij is artistiek directeur van Stichting Antre.

Olja Bučo werd geboren in Split Kroatië. Ze studeerde piano aan de Academie voor Kunsten in Novi Sad, Joegoslavië, bij Arbo Valdma. Zij behaalde het Bachelor en Master diploma met lof van de jury. In Nederland studeerde Olja orgel bij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als student van Jos van der Kooy behaalde zij in 1996 het diploma van de vrije studierichting met als hoofdvak orgel. Ze vervolgde haar opleiding bij de organisten Piet Kee en Wim van Beek.
Sinds 1997 is Olja organist en koorleider van de Engelse kerk op het Begijnhof in Amsterdam. Ze bespeelt daar een orgel van Flentrop Orgelbouw uit 2000. Dit orgel werd gebouwd achter het front van het in 1753 door Christian Müller voor deze kerk gemaakte orgel. Met dit instrument maakte ze in 2003 een cd opname.
Als organist en pianist maakte ze deel uit van de door haar opgerichte Begijnhof Chamber Group, een kamermuziekensemble dat optrad in wisselende bezettingen.