Trio

13 mei 2014, 12:30-13:00 uur

Trio
Marieke Booy, viool
Mark Snitselaar, (bas)klarinet
Wouter J. Bakker, piano

 

Jan Křtitel Vanňhal (1739-1813)   Trio, op 20 nr 5
Allegro
Grazioso
Allegretto
Hugo Godron (1900-1971)   Sérénade Occidentale
Poco allegro (tempo di Conga)
Molto tranquillo
Allegro vivo
Astor Piazolla (1921-1992)   Invierno Porteno (Winter in Buenos Aires)

20140513 2

Dit concert werd mogelijk gemaakt door vrienden van thomas open

Marieke Booy heeft gestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam en Rotterdam waar ze viool studeerde (bachelor&master) bij Thijs Kramer en Els Krieg. Ze heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Leonidas Kavakos, Jeremy Menuhin (kamermuziek), het Vermeer Kwartet, Shmuel Ashkenazy en vele anderen. Ze werkt als concertmeester bij Stichting Ars Musica en speelt daarnaast bij het Naska en het Promenade Orkest. Ook heeft ze gewerkt bij l'Orchestra Particolare, New Symphonics en het Laurens Bach Orkest. Ze werkte o.a. met Valery Gergiev, Reinbert de Leeuw, Enrico Pace maar ook met André van Duin, Henk Poort, Ernst Daniel Smid, Lee Towers en nog veel meer artiesten.
Sinds 2009 heeft ze een succesvolle vioollespraktijk in Putten en Hierden en geeft ze leiding aan het 'Veluws Jeugd Ensemble'.
Ook treed ze regelmatig op met diverse orkesten en ensembles waaronder haar eigen ensemble 'de Veluwse Fiddlers'. Zij werken samen met koren en spelen sfeervolle muziek op feesten en bedrijfspresentaties.
Daarnaast werkt ze samen met kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd.
Samen maken zij kindervoorstellingen gebaseerd op de boeken van Willemijn.
In 2012 was de voorstelling 'Ik stuur je de zon' een groot succes met meer dan 85 voorstellingen.
In 2013 zijn er 2 nieuwe producties van dit duo verschenen. Ook deze voorstellingen zijn weer een succes en voor 2014 staan er weer nieuwe projecten klaar.

Mark Snitselaar studeerde klarinet aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Frans DeJong en Lars Wouters van den Oudenweijer. In 2007 rondde hij de Voortgezette Kunst Opleiding (tweede fase) cum laude af met o.a. Nederlandse premières het van twee werken van Berthold Goldschmidt. Mark volgde masterclasses bij onder andere Andrew Marriner en Charles Neidich. Als klarinettist is Mark vooral actief in de kamermuziek. Ze geven concerten voor Stichting Muziek in Huis en worden daarnaast regelmatig uitgenodigd om concerten te verzorgen op diverse kamermuziekpodia in Nederland. Ook als duo geven Wouter en Mark regelmatig concerten. Naast het Trio Parnasse vormt Mark met celliste Mariëtte Gort en pianiste Kathelijn van de Loo het Charaban Trio. In 2008 werd het trio uitgenodigd voor een concert in de Spiegelzaal in het Amsterdamse Concertgebouw, dat live werd uitgezonden op radio 4. Mark speelde in het begeleidingsensemble van Opera Trionfo, waarmee hij een cd-opname maakte van "De Roep van de Kinkhoorn", een opera van Bart Visman op tekst van Paul Biegel. Verder werkte hij mee aan de producties: "Duo d'amour" en "La Colombe".
Van 2003 tot 2012 was hij dirigent van Het Edes Orkest. In deze functie wordt hij verder regelmatig gevraagd als blazerrepetitor bij symfonieorkesten (Arnhems Symphonie-orkest NOVA, Utrechts Studenten Koor en Orkest (usko).

Wouter J. Bakker studeerde klassiek piano aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht. Zijn docenten waren Håkon Austbø, David Kuyken, Alan Weiss en Willy Muller. In 1994 begon hij zijn studie in de Afdeling Jong Talent, in 2002 legde hij zijn eerste examen af, en in 2005 voltooide hij de Voortgezette Kunstopleiding Muziek, cum laude. Naast klassiek piano studeerde Wouter ook kerkmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam, met bijvak orgel bij Jacques van Oortmerssen, en theologie aan de Universiteit Utrecht. In 1995 debuteerde hij zowel bij de radio als op televisie, het laatste bij de AVRO met jeugdwerken van Bela Bartok. In 1997 volgden de eerste solo cd-opnames (Erasmus – Cum Laude) met werk van George Gershwin. Hij behaalde prijzen op verschillende concoursen, waaronder het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours. Hij volgde masterclasses bij o.a. Lazar Berman, Eugen Indjic, Pjotr Paleczny en Pascal Devoyon. Wouter initieerde verschillende concertseries, waaronder de liturgische concertserie 'Messiaense Visioenen' in Wageningen. Daarnaast heeft hij een eigen lespraktijk, en is hij vaste begeleider van Toonkunst Wageningen. Wouter Bakker is verder betrokken bij de stichting EredienstCreatief. Naast zijn muzikale werkzaamheden is Wouter Bakker sinds 2010 parttime predikant van de Hervormde Gemeente Maranatha (Protestantse Kerk) in Nieuw-Lekkerland.

 

 20140513 1