Neuman & Mayoral

29 april 2014, 12:30-13:00 uur

Laila Cathleen Neuman, sopraan
Javier Ovejero Mayoral, theorbe

 

Henry Purcell (1659-1695)   Dear pretty youth
If music be the food of love
John Eccles (1668-1735)   I burn, I burn
Robert de Visée (1650-1725)   Chaconne - theorbe solo
Henry Purcell (1659-1695)   Sweeter than Roses
Music for a while
From rosy Bowrs
Robert de Visée (1650-1725)   Les Sylvains - theorbe solo
Thomas Arne (1710-1778)   When daisies pied

Dit concert werd mogelijk gemaakt door stadsdeel zuid

20140429 1Javier Ovejero
Na het afronden van zijn bachelor klassiek gitaar bij Gabriel Estarellas, specialiseerde Javier zich in tokkel instrumenten uit de renaissance en barok periode bij Juan Carlos de Mulder and Juan Miguel Nieto.
Hij volgde masterclasses klassiek gitaar bij grootheden als Miguel Tràpaga, Jose Manuel Fernandez, Ricardo Gallén & Marco Tamayo.
Ook volgde hij masterclasses over historische interpretatie voor Luit en theorbe bij Hopkinson Smith, Eligio Quinteiro, Robert Barto & Konrad Junghänel
Javier is een veel gevraagde musicus in zijn geboorteland Spanje. Hij treedt regelmatig op als solist, maar speelt ook in vele ensembles zoals Thesaurus Ensemble, Ars Combinatoria, Compania de Teatro de Manuel Canseco, Capella Saetabis, Anima di Corda...
Ook in Nederland, waar hij op dit moment zijn master afrond aan het Koninklijk Conservatorium te den Haag bij Joachim & Mike, is hij regelmatig op het podium te vinden. o.a. met Cicconia Consort, Re-Orquestra, Academia de los Nocturnos...
Voor zijn master-research onderzocht Javier de verschillende uitvoeringspraktijken van de Theorbe.

20140429 2Laila Cathleen Neuman begon haar zangstudie in Nederland bij Christa Pfeiler en Susanna Waleson,waarna zij aan het 'Conservatorio G.Verdi' in Milaan haar bachelorstudie klassiek zang volgde bij Rosina Crosatti en Margaret Hayward, en 'cum laude' afstudeerde.

Hierna studeerde zij met een Erasmus Studiebeurs aan het Mozarteum in Salzburg, en behaalde daar haar Master 'Lied en Oratorium', ook 'cum laude' bij Breda Zakotnik en Barbara Bonney. Zij nam deel aan Masterclasses met o.a. Dalton Baldwin, Max van Egmond, Johannette Zomer, Angelika Kirschlager, Evelyn Tubb en houdt zich bezig met 'Historische Schauspielkunst en Gestik' waarvoor zij samen werkt met Margit Legler en Reinhold Kubik.

Zij debuteerde in de rol van 'second woman' in Dido en Aeneas van Purcell in Milaan en zong en danste in 'Le Sacre du Printemps' van Stravinsky in het internationaal MITO festival, Milaan. Zij zong de hoofdrol als 'Melpomene' in 'Il Parnaso Confuso' van Gluck, in Salzburg en Wenen, in een productie van het Mozart Opern Institut Salzburg en in 2012 in een productie van Akademidt, in o.a. Aarhus en Copenhagen.

Zij werkte samen met o.a.'Ensemble Esprit' onder leiding van Jan Hulst, met het 'Philadelphus ensemble' in het Stabat Mater van L. Boccherini en het Stabat Mater van G.B. Pergolesi, met 'Convivo d'Arte' in Milaan en met Ensemble 'La Silva', als soliste in het Membra Jesu Nostri van Buxtehude en de Johannes Passion van J.S.Bach. Verder zingt zij regelmatig in Nederland, Oostenrijk, Italië, Denemarken en Duitsland in samenwerking met o.a. Duo Ruby, ensemble 'Il Fiocco Barocco' en Jan Cizmar (luit en theorbe).